fbpx
NaslovnicaCovid19Preminule četiri osobe, 66 novopozitivnih

Preminule četiri osobe, 66 novopozitivnih

Podgorica, (MINA) – U Crnoj Gori su, od posljednjeg presjeka, preminule četiri osobe inficirane koronavirusom, a registrovano je 66 novopozitivnih slučajeva, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje (IJZ).

Od ukupnog broja testiranih, danas je šest odsto uzoraka bilo pozitivno na koronavirus, što je najmanja vrijednost od 29. juna prošle godine.

Iz IJZ su kazali da su njihove i druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije koronavirusa tokom subote završile analizu i Institutu dostavile rezultate za 1.197 uzoraka.

Novootkriveni slučajevi su iz Podgorice 26, Pljevalja sedam, Nikšića iBerana po šest, Ulcinja pet, Rožaja četiri, Bijelog Polja i etnjice po tri, Tivta dva i iz Herceg Novog, Andrijevice, Tuzi i Kolašina po jedan.

“Od jučerašnjeg presjeka Institutu su prijavljena četiri smrtna ishoda povezana sa COVID-19, kod pacijenata iz Nikšića, Pljevalja, Ulcinja i Danilovgrada, od kojih je najmlađi imao 61, a najstariji 83 godine“, kaže se u saopštenju.

Ukupan broj preminulih povezanih sa COVID-19 infekcijom u Crnoj Gori od početka pandemije je 1.540.

Navodi se da je do 15 sati prijavljen oporavak kod 160 pacijenata.

Uzimajući u obzir sve novootkrivene slučajeve kao i broj oporavljenih, ukupan broj trenutno aktivnih slučajeva COVID-a 19 u Crnoj Gori iznosi 1.804.

Od početka epidemijskih dešavanja ukupan broj registrovanih slučajeva infekcije novim koronavirusom u Crnoj Gori je 98.303.

U Podgorici su aktivna 633 slučaja koronavirusa, u Nikšiću 192, Pljevljima 185, Bijelom Polju 100, Ulcinju i Rožajama po 95, Beranama 79, Baru 69, Herceg Novom 55, Danilovgradu 43, Mojkovcu 42, Andrijevici 33, Kotoru 32 i u Tuzima 31.

U Budvi i na Cetinju aktivno je po 28 slučajeva koronavirusa, u Tivtu 24, Petnjici 12, Kolašinu deset, Plavu devet, Žabljaku četiri, Gusinju tri i u Plužinama dva.

Šavnik je jedina opština u Crnoj Gori u kojoj nema aktivnih slučajeva koronavirusa.

Najčitanije