fbpx
NaslovnicaCovid19Najstrože kazne za nepoštovanje rješenja o samoizolaciji

Najstrože kazne za nepoštovanje rješenja o samoizolaciji

Podgorica, (MINA) – Svaki otkriveni slučaj nepoštovanja rješenja o samoizolaciji biće u najkraćem roku procesuiran i kažnjen najstrožim predviđenim kaznama, zaključeno je na sastanku predstavnika Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti i pravosuđa.

Kako je saopšteno, na sastanku održanom uoči današnje sjednice Vlade, predsjednica Vrhovnog suda Vesna Medenica i vrhovni državni tužilac Ivica Stanković podržali su u potpunosti sve aktivnosti Nacionalnog koordinacionog tijela i iskazali punu suglasnost sa naredbama i mjerama.

Nacionalno koordinaciono tijelo i predstavnici pravosuđa saglasili su se da je u cilju zaštite građana i cijelog društva od daljeg širenja koronavirusa potrebno u kontinuitetu preduzimati najstrože zakonom predviđene sankcije prema svim fizičkim i pravnim licima koja krše naredbe Ministarstva zdravlja.

„A posebno prema fizičkim licima koja ne poštuju rješenja o samoizolaciji“, ističe se u saopštenju.

Navodi se da je Nacionalno koordinaciono tijelo informisano o apsolutnoj spremnost pravosuđa da u tijesnoj saradnji sa drugim državnim subjektima u kontinuitetu postupa po nadležnosti kako bi se spriječilo dalje širenje koronavirusa.

„Konstatovano je da, budući da naročitu opasnost po građane i cijelo društvo predstavlja neodgovorno nepoštovanje rješenja o samoizolaciji, svaki otkriveni slučaj bude u najkraćem roku procesuiran i to najstrožim predviđenim kaznama“, zaključuje se u saopštenju.

Najčitanije