fbpx
NaslovnicaCovid19Institut za javno zdravlje:Preminule četiri osobe, 197 novih slučaja infekcije

Institut za javno zdravlje:Preminule četiri osobe, 197 novih slučaja infekcije

Podgorica, (MINA) – U Crnoj Gori su od posljedica koronavirusa preminule još četiri osobe, a registrovano je 197 novih slučajeva infekcije, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje (IJZ).

Iz IJZ su kazali da su njihove i druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije koronavirusa tokom četvrtka završile analizu i dostavile rezultate za 1.049 uzoraka.

Novootkriveni slučajevi su iz Podgorice 77, Nikšića 39, Bara 18, Herceg Novog devet, Danilovgrada osam, Kotora sedam, Budve i Tivta po šest, sa Cetinja pet, iz Bijelog Polja četiri, Berana, Kolašina i Pljevalja po tri.

U Rožajama i Tuzima registrovana su po dva nova slučaja infekcije, Andrijevici, Mojkovcu, Petnjici, Ulcinju i na Žabljaku po jedan.

Udio pozitivnih slučajeva u ukupnom broju testiranih za četvrtak je iznosio 18,11 odsto.

“Od prethodnog saopštenja IJZ-u su prijavljena četiri smrtna slučaja povezana sa infekcijom koronavirusom, i to dva iz Podgorice i po jedan iz Pljevalja i Rožaja. Uzrast preminulih je 78 godina, 82, 81 i 90 godina”, kaže se u saopštenju.

Iz IJZ su rekli da je, od prijavljenih smrtnih slučajeva, jedna osoba preminula u srijedu, jedna u četvrtak, dok su dvije osobe preminule danas.

Ukupan broj preminulih povezanih sa COVID-19 infekcijom u Crnoj Gori od početka pandemije je 2.777.

Navodi se da je do 15 sati prijavljen oporavak kod 273 pacijenta.

Uzimajući u obzir sve novootkrivene slučajeve, kao i broj oporavljenih, ukupan broj trenutno aktivnih slučajeva COVID-19 u Crnoj Gori iznosi 1.552.

Od početka epidemijskih dešavanja ukupan broj registrovanih slučajeva infekcije novim koronavirusom u Crnoj Gori je 275.988.

U Podgorici su aktivna 592 slučaja koronavirusa, Nikšiću 206, Budvi 112, Baru 111, Herceg Novom 78, Tivtu 62, Pljevljima 58, Beranama 53, Danilovgradu 49, Kotoru 46, Bijelom Polju 40, Ulcinju 38, na Cetinju 36.

U Tuzima su aktivna 22 slučaja koronavirusa, Mojkovcu 13, Rožajama 12, Kolašinu deset, Andrijevici pet, Petnjici četiri, u Plužinama i Šavniku po dva i na Žabljaku jedan.

U Gusinju i Plavu nema aktivnih slučajeva koronavirusa.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije