fbpx
NaslovnicaArhivaZbog fiktivnih potvrda krivično će odgovarati 12 osoba

Zbog fiktivnih potvrda krivično će odgovarati 12 osoba

Podgorica, (MINA) – Barska policija je podnijela krivične prijave protiv 12 lica zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili 23 krivična djela falsifikovanje isprave i nepostupanje po zdravstevnim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.

Kontrolama učesnika u saobraćaju službenici Centra bezbjednosti Baru su posumnjali da pojedini građani u međugradskom saobraćaju posjeduju fiktivne potvrde izdatih od registrovanih privrednih subjekata sa područja Crne Gore.

Kako se navodi, nakon toga su službenici privrednog kriminaliteta izvršili provjere potvrda.

„Kriminalističkom obradom policija je ustanovila da određeni broj privrednih društava u cilju nepoštovanja mjera i naredbi izdavao fizičkim licima fiktivne potvrde o zaposlenju i radnim angažovanjima a koje su im omogućavala kretanje vozilima u međugradskom saobraćaju na teritoroji Crne Gore“, kaže se u saopštenju.

Barska policija je nakon sprovedenih operativnih provjera danas podnijela 12 krivičnih prijava protiv 12 lica zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili 23 krivična djela falsifikovanje isprave i nepostupanje po zdravstevnim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.

„Protiv izvršnog direktora firme „Edeks gradnja” d.o.o. E.Š. nadležnom tužiocu podnijeta je krivična prijava zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo falsifikovanje isprave“, navode iz policije.

Protiv lica kojima je E.Š. izdao potvrde pojedinačno su podnijete krivične prijave za krivično djelo falsifikovanje isprave u sticaju sa krivičnim djelom nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.

Navodi se da su krivične prijave podnijete protiv F.B, R.B, B.A, A.Z, A.A, E.I, S.Š, Z.Š, V.K, S.H. i A.K.

Službenici CB Bar vrše provjere svih dokumenata koje su izdala privredna društva gdje ce svaka njihova zloupotreba i kršenje mjera biti sankcionisano po zakonu.

„Službenici Uprave policije će nakon utvrđenih nepravilnosti započeti sa kontrolom poslovanja privrednih subjekata koji su zatečeni u kršenju navedenih mjera“, kaže se u saopštenju.

Najčitanije