fbpx
NaslovnicaArhivaSindikat radnika trgovine: Štrajk prosvjetara ispravan i hrabar čin

Sindikat radnika trgovine: Štrajk prosvjetara ispravan i hrabar čin

Podgorica, (MINA) – Štrajk prosvjetnih radnika predstavlja ispravan i hrabar čin otpora prema Vladinom ignorisanju njihovih prava, smatraju u Sindikatu radnika trgovine.

Iz te radničke organizacije su, u pismu podrške Sindikatu prosvjete (SPCG), naveli da očekuju da će donosioci odluka u što kraćem roku ispuniti obaveze koje su preuzeli i time prekinuti dalje urušavanje prava i nipodaštavanje prosvjetnih radnika i, uopšteno, radničke klase u Crnoj Gori.

„Sindikat radnika trgovine još jednom upućuje punu podršku vašim naporima za očuvanje stečenih prava i poštovanje kolektivnog ugovora, kao i štrajku koji ste, u tom pravcu, otpočeli i koji je ispravan i hrabar čin otpora prema ignorisanju vaših prava od Vlade“, navodi se u pismu.

Predsjednica Sindikata radnika trgovine Novka Janković ocijenila je da djeca neće ostati uskraćena za obrazovanje tokom štrajkačkih aktivnosti prosvjetnih radnika.

„Naprotiv, ovo je najvažniji životni čas koji ste mogli da im održite, a odnosi se na borbu za prava, dostojanstvo i ugled čovjeka“, kazala je Janković.

Ona je rekla da je ovo prilika i za roditelje, koji ovih dana kritike upućuju prosvjetnim radnicima, da slijede njihov primjer solidarnosti i pruže podršku borbi za poštovanje dogovora.

Prema riječima Janković, na taj način će roditelji, zajedno sa prosvjetnim radnicima, utabati stazu pravednosti mladim naraštajima.

„Jer, čemu ćete naučiti našu omladinu ako pognete glavu i posustanete? Zato vas pozivam da ostanete dosljedni i jedinstveni u vašoj borbi, koja je od ključnog značaja, kako za vas, tako i sve druge djelatnosti“, navela je Janković u pismu podrške SPCG.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

uprava policije, saobraćaj

Za 24 sata 14 saobraćajnih nezgoda

Podgorica, (MINA) – U Crnoj Gori u posljednja 24 sata dogodilo se 14 saobraćajnih...
Auto moto savez, AMSCG, stanje na putevima

Putevi suvi