fbpx
NaslovnicaArhivaSAD da pomognu reviziju izgradnje autoputa

SAD da pomognu reviziju izgradnje autoputa

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Direktorica Mreže za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) Vanja Ćalović Marković rekla je da se nada podršci Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u sporovođenju finansijske revizije projekta izgradnje autoputa.

Ćalović Marković je na jučerašnjem sastanku predstavnika nevladinog sektora sa zamjenikom pomoćnika državnog sekretara SAD, Gabrijelom Eskobarom, pitala za mogućnost da američka strana pomogne u sprovođenju takve revizije.

“Tražila sam pomoć u slučaju Pandora papira i Telekoma a pored toga, pitala sam da li bi oni bili spremni da pomognu u tome da se uradi finansijska revizija izgradnje autoputa, obzirom da Ministarstvo kapitalnih investicija (MKI) tvrdi da nema kapaciteta i finansijskih sredstava da tako nešto uradi”, rekla je Ćalović Marković.

Kako je dodala, Eskobar je odgovorio da su oni spremni da to razmotre i da im je to vrlo zanimljivo, ukoliko im se Vlada za tako nešto obrati.

Ona je, za portal Radio Televizije Crne Gore, kazala da će se kao član Nacionalnog savjeta za borbu protiv korupcije tražiti od savjeta da se izjasni o tom pitanju.

Ćalović Marković je navela da dosad nijesu mogli da objave veliku količinu podataka jer su, kako je rekla, imali dosta komplikacija sa MKI kada je u pitanju transparentnost izgradnje autoputa

“To je jedan od načina da se otkrije da li je bilo korupcije u izgradnji autoputa, bilo da su u pitanju Kinezi ili domaći podizvođači”, rekla je Ćalović Marković.

Prema njenim riječima, to jeste jedan od prioriteta u radu savjeta jer je to jedan od najveći projekat u istoriji Crne Gore u kome je potencijalna korupcija najveća.

“Nadam se da ćemo imati podršku SAD da se vidi gdje je naš novac otišao”, rekla je Ćalović Marković.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije