fbpx
NaslovnicaArhivaProjektom do povećanja zaposlenosti u Mojkovcu i Kolašinu

Projektom do povećanja zaposlenosti u Mojkovcu i Kolašinu

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Projekat Povećanje zaposlenosti u Kolašinu i Mojkovcu kroz obuku na radnom mjestu i otvaranje radnih mjesta, koji je predstavljen danas u Mojkovcu, ima za cilj da obezbijedi podršku poslodavcima u tim opštinama i da promoviše aktivne mjere tržišta rada.

Projekat, kako je saopšteno iz Opštine Mojkovac, treba da obezbijedi podršku poslodavcima za obuku na radnom mjestu i kreiranje novih radnih mjesta kroz grant šeme, podstakne unapređenje znanja, vještina i kompetencija nezaposlenih odraslih osoba za zapošljivost, mobilnost na tržištu rada i konkurentnost u Kolašinu i Mojkovcu.

Proejkat će da promoviše aktivne mjere tržišta rada i podstakne bolju saradnju sa privatnim privrednim subjektima kroz prenos naučenih lekcija i dalji razvoj politike zapošljavanja.

Predsjednik Opštine Mojkovac, Vesko Delić, kazao je da je projekat izuzetno značajan za tu Opštinu jer predstavlja jedan dio odgovora na možda i najveći izazov sa kojim se kao lokalna uprava susreću, a to je kako podstaći otvaranje održivih radnih mjesta.

„Vaš trud da održite svoje biznise u vremenu u kom je vaše poslovanje dodatno otežano i pandemijom i globalnim tokovima koji utiču na našu ekonomiju, jako nam je značajan a interesovanje koje ste iskazali današnjim prisustvom ukazuje da ćemo, vjerujući u partnerski odnos, zajednički nastaviti da unapređujemo našu lokalnu zajednicu u cjelini“, rekao je Delić.

Ovaj događaj bio je i prilika da se pored projekta, predstavi i javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava za povećanje zaposlenosti u Kolašinu i Mojkovcu koji je objavljen 1. aprila i trajaće do 15. aprila.

Savjetnica za razvoj, implementaciju, i izvještavanje projekata, Milica Ristić, navela je da je implementacija projekta počela u novembru prošle godine i da se sada ulazi u realizaciju glavnih aktivnosti. Za poslodavce sa teritorije opštine Mojkovac kroz projekat je obezbijeđeno 100 hiljada EUR.

Nakon ovog poziva biće raspisan i javni poziv za nezaposlene sa evidencije Zavoda za zapošljvanje (ZZZ) filijala Mojkovac sa kojima će poslodavci koji dobiju bespovratna sredstva sklopiti ugovore.

Ona je objasnila uslove poziva i kriterijume prihvatljivosti za poslodavce koji su registrovani u Mojkovcu ili koji poslovnu djelatnost obavljaju na teritoriji te opštine.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije