fbpx
NaslovnicaArhivaPotpisali Memorandum o saradnji sa Fondacijom princa Alberta

Potpisali Memorandum o saradnji sa Fondacijom princa Alberta

Podgorica, (MINA) – Predstavnici kompanije Porto Montenegro i Fondacije princa Alberta drugog od Monaka potpisali su Memorandum o saradnji, u cilju zaštite mora i okeana i promocije održivog jahting turizma.

Porto Montenegro je, kako je saopšteno iz te kompanije, tokom vikenda ugostio Fondaciju princa Alberta drugog od Monaka na uspješnoj večeri prikupljanja sredstava za globalnu akciju Očuvanje mora i okeana.

Dobrotvorna večera je organizovana u novootvorenom restoranu MayaBay u hotelu Regent Porto Montenegro.

“Veče je obilježilo potpisivanje Memoranduma o saradnji između Porto Montenegra i Fondacije princa Alberta II od Monaka, usredsređenu na zaštitu mora i okeana i promociju održivog jahting turizma, kako lokalno na Mediteranu, tako i na globalnom nivou”, saopšteno je iz Porta Montenegra.

Oni su naveli da su prihodi od večere usmjereni ka pomoći Fondaciji da ostvari svoju misiju borbe protiv klimatskih promjena, podsticanja korišćenja obnovljivih izvora energije, očuvanja biodiverziteta i upravljanja vodnim resursima.

Generalni direktor kompanije Adriatic Marinas – Porto Montenegro Dejvid Margason rekao je da su bili zadovoljni jer su u mogućnosti da budu domaćini tog događaja.

On je dodao da su zadovoljni i time što su imali mogućnost da prošire već opsežan i dugogodišnji program kroz novu saradnju i trajni odnos sa Fondacijom princa Alberta drugog od Monaka, koji za cilj ima jasnu ekološku misiju.

Iz Porto Montenegra su kazali da je događaj upotpunjen nastupom Miloša Karadaglića, jednog od najslavnijih svjetskih klasičnih gitarista.

„Miloš i Porto Montenegro takođe su najavili svoje dugoročno strateško partnerstvo sa ciljem podrške i mentorstva talenata iz različitih sfera umjetnosti sa Zapadnog Balkana. Detalji ove saradnje biće objavljeni u idućim sedmicama“, navodi se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije