fbpx
NaslovnicaArhivaMilatović završio konsultacije o mandataru, sjutra obraćanje javnosti

Milatović završio konsultacije o mandataru, sjutra obraćanje javnosti

Podgorica, (MINA) – Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović obratiće se sjutra javnosti, nakon završetka formalnih konsultacija sa političkim subjektima oko izbora mandatara za sastav 44. Vlade.

Kako je saopšteno iz Službe za informisanje predsjednika, Milatović će sjutra u 12 sati u Rezidenciji na Cetinju održati pres konferenciju na tu temu.

On je danas završio konsultacije o mandataru za sastav nove vlade koje su počele 31 jula.

Milatović je na Tviteru /Twitter/ naveo da je tokom gotovo dvije sedmice konsultacija imao priliku da razgovara sa predstavnicima 18 političkih subjekata u parlamentu o prioritetima, strukturi, modelu i podršci za formiranje nove vlade.

On je danas razgovarao sa predstavnicima Albanskog foruma i Ujedinjene Crne Gore, a dan ranije sa predstavnicima Albanske alijanse, Demokratske unije Albanaca i Civisa.

Milatović je prošle sedmice obavio konsultacije sa predstavnicima Pokreta Evropa sad, Demokratske partije socijalista, Demokratske Crne Gore, Nove srpske demokratije i Demokratske narodne partije.

On je, u okviru kosultacija, razgovarao i sa predstavnicima Bošnjačke stranke, Građanskog pokreta URA, Socijaldemokrata i Hrvatske građanske inicijative, kao i liste Socijalističke narodne partije i Demosa.

Milatović je ranije rekao da, iako ima rok od 30 dana, očekuje da će konsultacije završiti za 15 dana.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije