fbpx
NaslovnicaArhivaImperijal prvorangirani za ležište Poda

Imperijal prvorangirani za ležište Poda

Podgorica, (MINA-BUSINES) – Bjelopoljsko preduzeće Imperijal izabrano je za prvorangiranog ponuđača na oglasu za dostavljanje ponuda za dodjelu ugovora o koncesiji za detaljna geološka istraživanja i eksploataciju tehničko-građevinskog kamena sa ležišta Poda u Opštini Bijelo Polje.

“Preduzeću Imperijal, koji je bio i jedini ponuđač, dodijeljena su 95,2 boda”, navodi se u rang listi koja je objavljena na sajtu Ministarstva ekonomije.

Kada je riječ o kriterijumima, ponuđeni procentualni iznos za obračun koncesione naknade vrjednovao se sa 40 poena, ponuđeni obim godišnje rudarske proizvodnje sa 20, reference ponuđača, kvalitet poslovnog plana, efekti na zapošljavanje i ekonomski razvoj sa po 15, a finansijski aspekt odnosno prosječni bruto prihod u posljednje tri godine sa deset poena.

Imperijal je dobio maksimalan broj bodova u svim stavkama, sem kada je u pitanju kvalitet poslovnog plana, efekti na zapošljavanje i ekonomski razvoj, gdje mu je dodijeljeno 10,2 poena.

Konstatovano je da ponuđač ima značajno iskustvo u izvođenju radova na iskopima, izradi tampona i nasipa i potpornih konstrukcija.

“Ponuđač iskazuje spremnost za eksploataciju tehničko-građevinskog kamena uz nabavku potrebne opreme i zapošljavanje stručnog kadra”, navodi se u dokumentu.

Najčitanije