fbpx
NaslovnicaCrna GoraPostupak ambasadora nedopustiv

Postupak ambasadora nedopustiv

Podgorica, (MINA) – Odluka trojice ambasadora da plate kaznu bivšoj službenici Ministarstva vanjskih poslova (MVP) za delikt diskriminatorne prirode, nedopustiva je, ocijenili su iz Institucije Zaštitnika, navodeći da se time kompromituje svrha sankcije koju je izrekao sud.

Ambasadori Miodrag Vlahović, Nebojša Kaluđerović i Željko Perović saopštili su da će platiti kaznu od 600 EUR koju je podgorički prekršajni sud izrekao suspendovanoj službenici MVP Mirni Nikčević zbog govora mržnje.

Iz Institucije Ombudsmana su kazali da je legitiman privatni čin svakog pojedinca odluka o sopstvenoj finansijskoj pomoći bilo kada i bilo kome.

„Međutim, kada se u kontekst ovog čina stavi objašnjenje da je jedan od motiva koji je potrebno posebno obrazložiti plaćanje kazne za lice koje se oglašava krivim za delikt diskriminatorne prirode, neminovno se nameće zaključak o nedopustivom odnosu prema samom deliktnom ponašanju u konkretnom slučaju, a ne samo kolegijalnosti i/ili empatiji kao motivu“, saopštili su iz te institucije.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije