fbpx
NaslovnicaMINA BusinessMarković čestitao Praznik rada

Marković čestitao Praznik rada

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Premijer Duško Marković čestitao je svim zaposlenima 1. maj – Međunarodni praznik rada navodeći da na taj dan dijeli sa njima zadovoljstvo da je u odnosu na početak mandata Vlade danas oko 15 hiljada više zaposlenih u Crnoj Gori.

„Cijeli set mjera za unaprjeđenje položaja radnika – poput izmjene radnog vremena u javnoj upravi, uvođenja slobodne nedjelje u sektoru trgovine i povećanja minimalne zarade od 15 odsto sa smanjenjem poreskog opterećenja rada, pozitivno će uticati na kvalitet života skoro stotine hiljada zaposlenih i njihovih porodica”, kazao je Marković u prvomajskoj poruci.

On je, kako je saopšteno iz Vladine Službe za odnose s javnošću, rekao da je usljed snažnog ekonomskog rasta tokom prethodne dvije godine porastao i bruto domaći proizvod (BDP) po stanovniku.

“Prosječna zarada je nominalno povećana, a prema zvaničnim podacima stopa nezaposlenosti žena u prošloj godini bila je na najnižem nivou od obnove nezavisnosti“, dodao je Marković.

Marković je naveo da je posebno zadovoljan činjenicom da su uspjesi koje je Vlada postigla u prethodnom periodu, došli kao rezultat dijaloga sa zaposlenima, sindikatima i privredom.

„U uvjerenju da ćemo udruženi nastaviti da unapređujemo položaj zaposlenih, snažeći građanina i porodicu kao osnovu zdravog i bogatog društva, još jednom vam čestitam Međunarodni praznik rada“ – navodi u prvomajskoj poruci.

Najčitanije