fbpx
NaslovnicaCrna GoraCrna Gora sa 15 takmičara na EP

Crna Gora sa 15 takmičara na EP


Podgorica, (MINA) – Crnogorski karate na Evropskom prvenstvu u Gvadalahari, od 28. do 31. marta, predstavljaće 15 takmičara – 11 u borbama i četiri u katama, saopšteno je iz Karate saveza.

Navodi se da će u borbama pojedinačno kod muškaraca nastupiti Nenad Dulović (60), Mario Hodžić (do 67), Nemanja Brašanac (do 75), Nikola Malović (do 84) i Predrag Smolović (preko 84), dok će se samo ekipno takmičiti Vuk Popović i Luka Ivanović.

U ženskoj konkurenciji, u borbama, pojedinačno za medalju u Gvadalahari boriće se Jelena Maksimović (do 55), Marina Raković (do 68) i Dragana Konjević (preko 68), dok će samo ekipno raditi Ksenija Rajović.

U katama pojedinačno nastupiće Biserka Radulović i Vladimir Mijač, koji će biti i dio tima sa Mijatom Vojvodićem i Srđanom Vukovićem.

Selektor u katama, Jugoslav Bukilić kazao je da su očekivanja uvijek velika, podsjećajući da se muški kata tim na posljednja dva šampionata borio za medalju.

“U oba slučaja ostao je bez medalje, tijesnim porazima. Imamo mlad tim i teško je očekivati da imamo naklonost sudija, koji poznaju ostale timove koji učestvuju na turnirima Serije A i Premijer lige. Idemo maksimalno spremni i maksimalno motivisani, iako nije bilo lako poslije dva uzastopna poraza u mečevima za medalju vratiti se u trenažni proces”, rekao je Bukilić na konferenciji za novinare.

Bukilić je, komentarišući šanse u pojedinačnoj konkurenciji, kazao da Radulović ima dovoljno iskustva i kvaliteta da može da napravi dobar rezultat i uključi se u borbu za medalju, odnosno obezbijedi dovoljan broj bodova koji joj omgućavaju nastup na Evropskim igrama u Minsku ove godine, ali i bolji rejting u kvalifikacijama za Olimpijske igre.

“Mijač je u februaru nastupao na EP u konkurenciji mlađih seniora i zauzeo osmo mjesto, pa se nadam da može, iako u mnogo jačoj konkurenciji, odraditi dobre mečeve”, rekao je Bukilić.

Mijač, koji će nastupiti pojedinačno i ekipno, kazao je da na šampionat putuje spreman i maksimalno motivisan, kao i na svako takmičenje do sada.

“To mogu reći za pojedinačni, ali i za ekipni nastup. Naporno smo trenirali i idemo sa velikim ambicijama. Želim da se pokažem u najboljem svjetlu, a ekipno nadam se da ćemo se domoći odličja. Odradili smo dobro turnir Serije A u Salcburgu, dobili Italiju od koje smo izgubili meč za medalju u Novom Sadu. To nam daje nadu da možemo do dobrog plasmana i u Gvadalahari”, kazao je Mijač.

Bronzani sa Evropskog prvenstva u Koćeliju, Mario Hodžić kazao je da su borbaši motivisani da u Gvadalahari naprave dobar rezultat.

“Idemo sa ciljem da osvojimo medalju. Smatram da posjedujemo kvalitet za pobjedničko postolje. Imamo i perspektivan tim I vjerujem da da možemo do medalje i u ekipnoj konkurenciji. Bićemo motivisani i željni uspjeha. Ženska ekipa godinama je u vrhu i one mogu doći do medalje”, kazao je Hodžić.

On je istakao da se oporavio od povrede i da jedva čeka start šampionata. “Napravio sam pauzu od tri mejseca zbog povrede. Sredinom februara sam se vratio i imao dobar nastup u Salcburgu. Osjećam se dobro, imam samopouzdanja I vjerujem da mogu ostvariti dobar plasman”, kazao je Hodžić.

Reprezentacija u noći između ponedjeljka i utorka preko Tirane, Istanbula i Madrida putuje na šampionat u Gvadalahari

Najčitanije