fbpx
NaslovnicaBusiness Top StoryVlada tolerisala nekontrolisani uvoz voda iz regiona

Vlada tolerisala nekontrolisani uvoz voda iz regiona

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Crnogorska Vlada tolerisala je nekontrolisani uvoz voda iz susjednih država, bez ikakvog ozbiljnog sanitarnog nadzora, dok su za to vrijeme vode iz Crne Gore čekale na granici sa Srbijom po nekoliko dana, saopšteno je iz Atlas grupe.

“To su ministri poljoprivrede znali, ali je izgleda nekima od njih bilo važnije da uzmu stanove u Beogradu od proizvođača voda iz Srbije, nego da promijene regulativu i podrže domaće proizvođače”, rekli su predstavnici Atlas grupe.

Oni su reagovali na navode ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja, Milutina Simovića, koji je prilikom posjete fabrici vode Lipovo kazao da Vlada mora da pokrene pravne radnje kako bi opremu fabrike vratila u stečajnu masu i realizovala obaveze prema povjeriocima.

Iz Atlas grupe su naveli da je lijepo je što je Simović posjetio fabriku vode Lipovo, u vlasništvu biznismena Duška Kneževića.

“Dobro se sjetio da razgovara sa radnicima. Nije lijepo što je to uradio tek nakon što je ta fabrika obustavila proizvodnju. Za deset godina postojanja fabrike, a bio je ministar poljoprivrede i ranije, nikad nije došao ni da pita, ni da obiđe, a kamoli da vodi brigu o radnicima”, tvrde predstavnici Atlas grupe.

Oni su saopštili i da je Demokratska partija scoijalista (DPS), kada je fabrika otvorena, tražila od Kneževića da u radni odnos budu primljeni samo oni koji su članovi te partije.

“Riječ je o investiciji od 12 miliona EUR koja je realizovana tako što je uzet kredit iz inostranstva od Hypo banke. Atlas grupa se nije zaduživala kod Fonda za razvoj, niti je uzimala pare iz budžeta, iako je otvarala proizvodnju u nerazvijenim oblastima”, naveli su iz Atlas grupe.

Oni su dodali da za svo vrijeme poslovanja podrška države nije postojala.

“Simović, Milov drug iz zadnje školske klupe, brani svoga gazdu. Kao i on, ne zna šta znači stvarati i otvarati radna mjesta, nego samo zna kako potrošiti ono što stvore firme iz sistema Atlas Grupe sa hiljadu radnika i ostale kompanije čijom zaslugom postoji kakva takva crnogorska ekonomija”, zaključuje se u saopštenju.

Najčitanije