fbpx
NaslovnicaCrna GoraFestival poklon Podgorici

Festival poklon Podgorici

Podgorica, (MINA) – Festival paraolimpizma pod nazivom Paraolimpijci Podgorici poklon je osoba sa invaliditetom svom gradu povodom njegovog dana, saopšteno je iz Paraolimpijskog komiteta.

Na festivalu su promovisani paraolimpijski sportovi košarka u kolicima, sjedeća odbojka, golbal i džudo za osobe sa teškoćama vida, stoni tenis u kategorijama igrača u kolicima i stojećem stavu i para atletika.

Centralni događaj festivala bila je utakmica košarkaša u kolicima između reprezentacija Crne Gore i Srbije, u kojem su gosti slavili 52:37.

Foto: POK

Predsjednik Paraolimpijskog komiteta, Igor Tomić kazao je da je na kraju godine iz Podgorice poslata još jedna poruka poštovanja različitosti i  potpune inkluzije.

“Festival, kao svojevrstan poklon paraolimpijaca Glavnom gradu za rođendan, je u potpunosti uspio. Na kraju uspješne 2018. godine iz Podgorice je poslata još jedna poruka poštovanja različitosti, i potpune inkluzije u prisustvu velikog broja školske omladine Glavnog grada koji su pružili podršku svojim prijatelji sa invaliditetom”, kazao je Tomić.

Pokrovitelj manifestacije bio je Glavni grad.

Najčitanije

Olimpijakos slavio na Vila parku

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Olimpijakosa pobijedili su večeras u Birmingemu ekipu Aston Vile 4:2,...