fbpx
NaslovnicaCrna GoraI dalje se intenzivno traga za osumnjičenim za dvostruko ubistvo

I dalje se intenzivno traga za osumnjičenim za dvostruko ubistvo

Podgorica, (MINA) – U potrazi za A.B. osumnjičenim za dvostruko ubistvo u selu Sokolac u Bijelom Polju koristi se najsofisticiranija tehnika kojom policija raspolaže, saopšteno je iz Uprave policije.

U saopštenju se navodi da službenici Uprave policije već drugi dan nastavljaju intenzivne aktivnosti u potrazi za A.B. koji se može dovesti u vezu sa izvršenjem dvostrukog ubistva koje se dogodilo u petak uveče u zaseoku Sokolac.

Iz policije su kazali da nijesu tačni navodi da je A.B. više puta prijavljivan Upravi policije.

“Jedina prijava iz Mjesne zajednice Tomaševo, u odnosu na A.B. zaprimljena je u petak, tačnije na dan kada je krivično djelo i izvršeno”, rekli su iz policije.

Kako se naveli, ta prijava se odnosila se na okolnost da se A.B. nalazi u zaseoku Sokolac i da posjeduje pušku.

Navodi se da su tada policijski službenici, odmah i bez odlaganja postupili po prijavi i izašli na lice mjesta gdje nije zatečen A.B, već se u međuvremenu udaljio.

“Policijski službenici Odjeljenja bezbjednosti (OB) Bijelo Polje su tokom čitavog dana u petak, do predvečernjih časova, vršili obilazak terena, kao i upravo objekat stanovanja sada stradalih osoba, kao i druge lokalitete gdje borave mještani u cilju prikupljanja više informacija”, kaže se u saopštenju.

Ističe se da tom prilikom A.B. nije pronađen.

Iz policije su ukazali da je riječ o terenu takve konfiguracije gdje se A.B. mogao sakriti i u relativnoj blizini, a da nije bio u perimetru i vidokrugu policijskih službenika.

Oni su podsjetili da je dvostruko ubistvo prijavljeno policiji u petak u 21 sat i deset minuta, u petak, kada je A.B. prvi put prijavljen policiji.

“Odmah po saznanju za događaj, angažovan kompletan sastav OB Bijelo Polje, policijski službenici su izašli na teren i preduzeli su mjere i radnje iz svoje nadležnosti u cilju rasvjetljavanja ovog krivičnog djela, identifikovanja izvršioca, njegovog lociranja i hapšenja”, naveli su iz policije.

Navodi se da je, pored operativnog sastava Regionalnog centra bezbjednosti „Sjever“ koji obuhvata devet odjeljenja i stanica policije na sjeveru Crne Gore, stavljen na raspolaganje i kompletan operativni sastav drugih organizacionih jedinic policije i Ministarstva unutrašnjih poslova.

To je, kako se dodaje, urađeno kako bi u što skorije vrijeme A.B. bio lociran i uhapšen.

“U potrazi za ovom osobom koristi se najsofisticiranija tehnika kojom raspolaže Uprava policije”, ističe se u saopštenju.

Dodaje se da su nastavljene i danas od ranog jutra uz angažovanje pomenutih jedinica.

“U potragu su se, na zahtjev ministra unutrašnjih poslova, uključile i specijalne jedinice Vojske Crne Gore (VCG) koje zajedno sa službenicima Uprave policije – Ministarstva unutrašnjih poslova, preduzimaju mjere i radnje na lociranju A.B. i njegovog hapšenja”, kaže se u saopštenju.

Iz policije su naglasili da je u pitanju osoba koja je naoružana i koje se još nalazi na slobodi.

Oni su apelovali na sve mještane Tomaševa i okolnih sela, ali i sve građane Crne Gore, da sva saznanja koja imaju u odnosu na tu osobu odmah i bez odlaganja podijele sa policijom.

Građani to mogu uraditi pozivom na broj dežurne službe Odjeljenja bezbjednosti Bijelo Polje 067/184-844 ili na besplatni broj 122, najbližoj policijskoj stanici ili na drugi način.

Iz policije su istakli da građani saznanja o A.B. policiji pozivom na te brojeve mogu saopštiti i anonimno.

“Pomoć lokalnog stanovništa je Upravi policije od izuzetne važnosti budući da je riječ o velikom razuđenom terenu, koji je velikim dijelom nepristupačan, te je svaka informacija u ovom momentu dobrodošla”, rekli su iz policije.

Policija, kako su dodali, u saradnji sa VCG sprovodi intenzivne aktivnosti.

“Vrši se ciljna pretraga terena i obilasci svih pozicija za koje se može pretpostaviti da mogu poslužiti za boravak i skrivanje ovom licu”, istakli su iz policije.

Oni su apelovali na stanovnike Bijelog Polja, naročito mještane Tomaševa, da budu oprezni, ostanu u svojim objektima stanovanja i ne dozvole ulazak nepoznatim osobama, dok policija preduzima sve aktivnosti iz svoje nadležnosti u cilju stavljanja bezbjednosne situacije pod kontrolu i hapšenja izvršioca.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

vremenska prognoza

Vremenska prognoza: Danas pretežno sunčano, do 25 stepeni

Podgorica, (MINA) - U Crnoj Gori danas će biti pretežno sunčano, sa najvišom dnevnom...