fbpx
NaslovnicaMina SportCrnogorske rukometašice sjutra sa Hrvatskom

Crnogorske rukometašice sjutra sa Hrvatskom

Podgorica, (MINA) – Ženska rukometna reprezentacija Crne Gore igraće sjutra u Prelogu, u kontrolnom meču zatvorenom za javnost, sa Hrvatskom.

Biće to debi nove selektorke Suzane Lazović i odlična provjera trenutne forme pred učešće na Evropskom prvenstvu.

To je ujedno i prvi meč seniorske selekcije nakon poraza od Slovenije u direktnom obračunu za odlazak na Olimpijske igre u Parizu.

Duel u Prelogu, hrvatskom gradiću, biće poseban i za Đurđinu Jauković, koja će poslije skoro dvije godine i nezaboravnog meča za bronzanu medalju na protiv Francuske, biti u sastavu crnogorske reprezentacije.

Ona se oporavila od teške povrede i nedavno vratila na teren u dresu rumunskog ĆSM Bukurešta.

“Posebna je čast nositi dres sa državnim grbom i da je reprezentacija potpuno druga priča u odnosu na klub. S nestrpljenjem sam očekivala ovaj trenutak i posebna je emocija uoči prvog meča koji ću odigrati u dresu Crne Gore nakon skoro dvije godine”, rekla je Jauković.

Ona je kazala je da je srećna što je ponovo u reprezentaciji, navodeći da nije bilo lako pratiti sve to sa tribina

“Radujem se i utakmici protiv Hrvatske i velikom izazovu koji nas za nešto više od mjesec očekuje na Evropskom prvenstvu”, kazala je Jauković.

Prema njenim riječima, crnogorskim rukometašicama najpotrebnije su utakmice i sparinzi sa kvalitetnim ekipama.

“Hrvatska to definitivno jeste. Iz tih utakmica možemo da dobijemo mnogo. U sastavu je nekoliko igračica koje nijesu igrale zajedno u dresu reprezentacije posljednje dvije godine i ovo će biti vrlo korisna utakmica da se uigramo. Hrvatska je tim koji takođe, ima balkanski karakter, uvijek daje svoj maksimum i taj meč moramo da iskoristimo kao pripremu za Evropsko prvenstvo”, rekla je Jauković.

Ona je naglasila da će poslije utakmice u Hrvatskoj imati jasniju sliku na čemu još treba da se radi do 29. novembra i početka Evropskog prvenstva.

“Pristup je najvažniji iako je u pitanju kontrolna utakmica”, kazala je Jauković.

Crna Gora će premijerni meč na EHF Euro 2024 odigrati 29. novembra protiv Srbije, a rivali u Debrecinu su još Rumunija i Češka.

Plasman u glavnu rundu izboriće dvije prvoplasirane selekcije.

“Fokus je trenutno na tome da se mi uigramo na pravi način i spremno dočekamo početak Evropskog prvenstva. Dobile smo materijal sa utakmica naših protivnika u grupnoj fazi, imamo iskustvo igranja protiv Srbije, Rumunije i Češke i to će nam svakako koristiti. Sada moramo da razmišljamo o nama, jer ukoliko sve budemo zdrave i spremne, sve će zavisiti od nas”, rekla je Jauković.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije