fbpx
NaslovnicaMina SportSvečano otvoreno SP u Budvi, rekordan broj učesnika

Svečano otvoreno SP u Budvi, rekordan broj učesnika

Podgorica, (MINA) – Defileom sportista i svečanom ceremonijom otvoreno je Svjetsko prvenstvo u boksu za mlade u Budvi, koje je okupilo 593 takmičara iz 73 države, saopšteno je iz Bokserskog saveza.

Navodi se da, uz članove stručnih štabova i ljekarskih timova reprezentacija, u Budvi boravi oko hiljadu učesnika, što je rekordan broj učesnika kada su šampionati za mlade u pitanju.

Gostima je dobrodošlicu, ugodan boravak i uspješne rezultate u Budvi poželio predsjednik Bokserskog saveza Aleksander Klemenko, a u ime grada domaćina pristne je pozdravila potpredsjednica opštine Jasna Dokić.

“Nadam se da ćete se lijepo provesti, da će vaše borbe biti spektakularne i da ćete uživati u našem gradu”, rekla je Dokić.

Ministar sporta i mladih Dragoslav Šćekić kazao je da je Budva osvjedočeni grad dobre organizacije sportskih takmičenja i da nema sumnje da će i ova manifestacija proteći u najboljem redu.

“Dragi mladi sportisti, koji ste došli da u našem gradu ukrstite rukavice u potrazi za svjetskim bokserskim zlatom, ponašajte se kao da ste u svojoj kući, u svojoj domovini, jer Budva i Crna Gora su sigurne destinacije i sigurna kuća svakom dobronamjerniku. Želim vam, uvaženi bokseri da plemenitim ponašanjem i sportskom vještinom ostanete u sjećanju publike, da odavde, iz male ali prelijepe zemlje Crne Gore, krene vaš sportski uspon”, rekao je Šćekić.

On je iskoristio priliku da Bojani Gojković, u njenom rodnom gradu, čestita evropsku srebrnu medalju koju je osvojila nedavno u Bugarskoj.

Predsjednik Svjetske bokserska asocijacije Umar Kremljev u obraćanju video porukom poželio je da šampionat u Budvi bude veliki spektakl i da svi pokažu svoјu pravu klasu u boksu.

Takmičerski program u dvorani Mediteranski sportski centar počinje danas u tri sesije dnevno, do četvrtfinalne faze 29. i 30. oktobra.

Polufinale јe na programu 31. oktobra, a zatim dva dana finala 2. i 3. novembra.

Uručenje medalja i novčanih nagrada planirano je na ceremoniji svečanog zatvaranja, takođe ispred zidina Starog grada.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Maslinijada planirana za 23. i 24. novembar

Bar, (MINA-BUSINESS) – Maslinijada – Stari Bar, najznačajnija poljoprivredno-turistička manifestacija, planirana je u okviru...