fbpx
NaslovnicaMINA BusinessMujović: Stvaramo preduslove da ekonomski osnažimo Crnu Goru

Mujović: Stvaramo preduslove da ekonomski osnažimo Crnu Goru

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Memorandum o ekonomskoj saradnji koji su potpisali predstavnici crnogorske i Vlade Sjedinjenih Američkih Država (SAD) je ohrabrujući, ocijenio je ministar energetike, Saša Mujović i dodao da ga raduje veliko interesovanje među američkim investitorima za ulaganje u Crnu Goru.

„Posebno sam zadovoljan što tako nešto važi za oblast energetike”, kazao je Mujović, koji boravi u posjeti Vašingtonu.

On je, kako je saopšteno iz Vlade, naveo i da su na sastancima sa američkim privrednicima i visokim zvaničnicima prepoznati ključni problemi ali i, u odnosu na to, modeli daljeg razvoja energetskog sektora.

„Želimo da pospješimo ulaganja u oblast obnovljivih izvora energije, da ojačamo našu prenosnu distibutivnu mrežu, implementiramo pametna rješenja u oblasti distributivnih mreža kao i baterijske sisteme za skladištenje električne energije”, rekao je Mujović.

On je kazao da su za sve te poduhvate i projekte naišli na raširene ruke i veliko interesovanje američkih investirora što će, sa jedne strane, izazvati interesovanje i drugih kompanija iz ostatka svijeta, ali i zaoštriti tržišnu utakmicu te stvoriti najbolje preduslove da se kapitalni projekti iz oblasti energetike što prije realizuju u Crnoj Gori.

U ponedjeljak je u Vašingtonu potpisan Memorandum o saradnji u oblasti ekonomije Crne Gore i SAD kojim su postavljeni temelji za jačanje saradnje dvije zemlje u ovoj oblasti.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije