fbpx
NaslovnicaCrna GoraDanas i sjutra HPV vakcinacija

Danas i sjutra HPV vakcinacija

Podgorica, (MINA) – Domovi zdravlja u više crnogorskih opština organizovaće danas i sjutra vakcinaciju protiv humanog papiloma virusa (HPV), u okviru jesenje kampanje, saopštili su iz Instituta za javno zdravlje (IJZ).

Iz IJZ su podsjetili da se vakcinacija obavlja radnim danima direktno u dogovoru sa timovima izabranih doktora za djecu.

„A vikendima mogu doći sva djeca (djevojčice i dječaci) uzrasta od devet do 18 godina, bez obzira da li su direktno pozvani i da li imaju izabranog doktora ili ne”, kaže se u saopštenju.

Navodi se da su DZ počeli i sa sistematskim pregledima školske djece u okviru kojih se isto može primiti HPV vakcina.

„Dio roditelja koji su ostavili validan broj telefona u zdravstvenom kartonu djeteta dobio je ili će dobiti SMS poruku sa pozivom za vakcinaciju djece”, navodi se u saopštenju IJZ.

Oni su se izvinili svima koji poruku dobiju greškom.

„To se dešava ako su tokom prethodnih godina promijenili broj telefona a isto nije prijavljeno i ažurirano u zdravstvenom kartonu DZ-a”, dodaje se u saopštenju.

Iz IJZ su rekli da osim HPV vakcine, tokom vikenda, djeca mogu primiti i ostale vakcine iz redovnog kalendara.

“Kampanja za sada daje rezultate, i nakon pet mjeseci izuzetno niskog interesovanja za HPV vakcinaciju, od kraja septembra, kada smo ponovo pokrenuli kampanju, bilježimo značajne iskorake”, kazali su iz IJZ.

Vakcinacija u Podgorici biće organizovana i za zainteresovane iz opština Zeta i Tuzi, u DZ „Stara Varoš“, danas i sjutra od devet do 13 sati.

Vakcinacija u DZ na Cetinju i u Budvi biće organizovana danas i sjutra od osam do 12 sati.

U kotorskom i tivatskom DZ vakcinacija će biti organizovana danas od osam do 12 sati, a u Herceg Novom danas i sjutra od devet do 11 sati.

Vakcinacija u DZ u Baru biće organizovana u danas od devet do 14 sati, u Ulcinju od osam do 14 sati i u Danilovgradu od osam do 12 sati.

U DZ u Nikšiću vakcinacija će biti organizovana sjutra od devet do 13 sati, a u beranskom DZ u danas i sjutra od osam do 14 sati.

Vakcinacija će u plavskom DZ biti organizovana u danas od osam do 15 sati, a u DZ u Bijelom Polju danas od deset do 14 i sjutra od devet do 14 sati.

U rožajskom DZ vakcinacija će biti organizovana danas i sjutra u terminu od osam do 14 sati, a u DZ u Pljevljima od osam do 12 sati.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije