fbpx
NaslovnicaCrna GoraMilović nosilac liste DPS-a u Budvi

Milović nosilac liste DPS-a u Budvi

Podgorica, (MINA) – Poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) Nikola Milović biće nosilac liste te stranke za lokalne izbore u Budvi, koji su zakazani za 17. novembar.

To je večeras odlučio budvanski odbor DPS-a, na sjednici na kojoj je usvojena i odbornička lista za izbore u Budvi.

Iz DPS-a su saopštili da je na sjednici ocijenjeno da je vrijeme da se zaustavi politički haos i da Budva nakon tih izbora konačno dobije odgovornu gradsku upravu.

Milović je redovni je profesor Ekonomskog fakulteta – Univerziteta Crne Gore (UCG), za oblast Ekonomska analiza i politika, na predmetima Nacionalna ekonomija, Ekonomija Evropske unije, Zajedničko tržište i politika konkurencije EU.

On je zvanje diplomiranog ekonomiste stekao 2003. godine, na Ekonomskom fakultetu UCG.

„Na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Beogradu 2007. godine, je stekao akademski stepen magistra ekonomskih nauka“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je Milović doktorsku disertaciju pod nazivom Konkurentnost privrede Crne Gore odbranio na Ekonomskom fakultetu u Podgorici 2011. godine.

On je zasnovao radni odnos na Ekonomskom fakultetu 2004. godine, kao saradnik u nastavi.

„U zvanje docenta izabran je 2012. godine, 2017. godine u zvanje vanredni profesor, a 2022. godine je izabran u zvanje redovni profesor Univerziteta Crne Gore za oblast Ekonomska analiza i politika na Ekonomskom fakultetu“, navodi se u saopštenju.

Iz DPS-a su istakli da je Milović autor udžbenika iz oblasti zajedničkog tržišta i politike konkurencije EU, tri monografije, više stručnih studija, preko 50 naučnih radova u međunarodnim časopisima u kojima se bavi problematikom iz oblasti ekonomske analize i politike.

„Član je Senata i Centra za doktorske studije Univerziteta Crne Gore, i rukovodilac katedre za Ekonomsku analizu i politiku Ekonomskog fakulteta. Od jula 2018. do avgusta 2023. bio je član Savjeta Centralne banke Crne Gore“, kazali su iz DPS-a.

U saopštenju se navodi da je Milović, od 2016. do 2022. godine, u dva mandata, bio dekana Ekonomskog fakulteta UCG.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije