fbpx
NaslovnicaGlavna vijestZa auto-put do Albanije opet traže projektanta

Za auto-put do Albanije opet traže projektanta

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Monteput je ponovo raspisao tender za izradu idejnih rješenja za dionicu Jadransko-jonskog auto-puta od Bara preko Ulcinja do graničnog prelaza Sukobin.

Ovaj posao je, kao i u prethodnom pokušaju, procijenjen na 150 hiljada EUR, pišu Vijesti.

Planirana dionica je duga 42 kilometra, a cilj ove tehničke dokumentacije je da se ucrta optimalni koridor Jadransko-jonskog auto-puta, koji bi išao od južnog dijela tunela Sozina, prema Baru i Ulcinju, pa sve do granice s Albanijom.

Tender je zvanično raspisan u utorak, a trajaće do 1. novembra, piše u dokumentaciji objavljenoj na sajtu za Crnogorske elektronske javne nabavke (CeJN).

Ovo je drugi put da se raspisuje tender za projektovanje ove dionice, nakon što je prvi, koji je trajao od 22. jula do 7. avgusta, poništen, jer su ponuđači isključeni zbog nepravilno sačinjenih izjava.

Odluka o poništenju tendera donijeta je 30. septembra, na predlog Komisije za sprovođenje postupka javne nabavke.

Tada je zajednička ponuda podgoričke firme Geotechnics, projects and consulting i mostarske kompanije IGH isključena, nakon što je utvrđeno da su njihove izjave nepravilno sačinjene. Po identičnom osnovu su isključene još dvije ponude, ona kompanije iz Skoplja Građevinski institut Makedonija, ali i zajednička ponuda podgoričke firme Decom group, beogradske Louis Berger i preduzeća SBCC sa Cetinja.

Objašnjeno je da su firme isključene po osnovu člana 108 stav 5 Zakona o javnim nabavkama, kojim je propisano da se iz tendera isključuju ponuđači kojima izjave nijesu dostavljene, ne sadrže potrebne informacije, ili su nepravilno sačinjene.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije