fbpx
NaslovnicaMINA BusinessInvesticijeDodatno snaženje saradnje sa Češkom

Dodatno snaženje saradnje sa Češkom

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Strateško partnerstvo Crne Gore i Češke ima tendenciju dodatnog osnaženja usljed sve veće zainteresovanosti čeških kompanija za ulaganja u infrastrukturne i druge velike projekte u državi, saopšteno je iz Ministarstva saobraćaja.

Resorna ministarka, Maja Vukićević, razgovarala je sa češkom ambasadorkom u Podgorici, Janinom Hrebickovom, u čijem fokusu je bila tradicionalno dobra bilateralna saradnja dvije zemlje.

Vukićević je rekla da je članstvo u Evropskoj uniji prioritetno strateško opredjeljenje Crne Gore i jedan od najvažnijih spoljnopolitičkih ciljeva.

“Vlada će u punom kapacitetu svojih zalaganja još odlučnije trasirati put ka tome da Crna Gora bude naredna država koja će postati punopravna članica EU”, saopštila je Vukićević.

Na sastanku je ocijenjeno da saradnja na polju realizacije infrastrukturnih projekata mora biti praćena još snažnijim regionalnim privrednim inicijativama, koje mogu rezultirati zajedničkim nastupom malih zamalja na regionalnom i evropskom tržištu.

“Dosadašnje iskustvo na realizaciji kompleksnih infrastrukturnih projekata nas uči o potrebi kontinuiranog jačanja kadrovskih potencijala, uz obavezno poštovanje propisa, procedura i standarda”, navodi se u saopštenju.

Sagovornice su razmijenile informacije o statusima velikih infrastrukturnih projekata, u prvom redu o projektu auto-puta, projektu rekonstrukcije pruge Beograd-Bar i stanju u sektoru vazdušnog saobraćaja.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije