fbpx
NaslovnicaCrna GoraNi BS neće podržati zakon o agentima stranog uticaja

Ni BS neće podržati zakon o agentima stranog uticaja

Podgorica, (MINA) – Bošnjačka stranka (BS) neće podržati zakon o agentima stranog uticaja, poručili su iz te partije.

Poslanica BS-a Edina Dešić u saopštenju je navela da BS neće podržati nijedno rješenje koje je suprotno konceptu otvorenog i demokratskog društva za kakvo se ta stranka zalaže tokom više od 18 godina političkog djelovanja.

Ona je kazala da je aktivno uključivanje građana u različite sfere i tokove društvenog života veoma važno za svako istinski demokratsko društvo, a nevladine organizacije kroz svoje aktivnosti pružaju građanima takvu mogućnost.

Dešić je kazala da u BS-u smatraju štetnim za razvoj demokratije i evropski put Crne Gore svaki vid pritiska na nevladin sektor (NVO) od bilo koje grane vlasti i pozivaju sve u Crnoj Gori da se uzdrže od izjava i aktivnosti koje jesu ili se mogu tumačiti kao pritisak.

“Nećemo podržati takozvani Zakon o agentima stranog uticaja i smatramo da je u jednom demokratskom društvu etiketiranje aktivista NVO kao stranih agenata svojevrsno crtanje meta na njihovo čelo, te da može doprinijeti smanjenju motivacije građana da se uključe u rad NVO ili dovesti do izvjesne autocenzure u radu NVO”, rekla je Dešić.

Ona je poručila da BS daje punu podršku radu NVO.

“A predstavnike vlasti pozivamo da imaju više razumijevanja i veći stepen tolerancije na različita mišljenja i kritiku, jer su to osnovi demokratije”, zaključila je Dešić.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Ubjedljiv trijumf Budućnost Volija

Podgorica, (MINA) - Košarkaši Budućnost Volija pobijedili su večeras u gostima italijanski Trento 85:64,...