fbpx
NaslovnicaMina SportU subotu veliko finale i nadmetanje za 2.000 EUR

U subotu veliko finale i nadmetanje za 2.000 EUR

Podgorica, (MINA) – Veliko finale manifestacije PG ping pong – tenis stoni u tvojoj zoni biće održan u subotu u Bemaks parku, u Tološima, saopštili su organizatori – Sekretarijat za sport Glavnog grada i Stonoteniski klub Spin.

Navodi se da će se na završnom turniru nadmetati 32 takmičara.

U kvalifikacijama učestvovalo je 120 takmičara, koji su do finala došli preko osam turnira na četiri lokacije u gradu (Stari Aerodrom, Blok 5, Pobrežje i Njegošev park).

Kvalifikacioni turniri bili su individualnog karaktera, dok će završni biti ekipni – 32 finalista su voljom žrijeba podijeljeni u osam timova sa po četiri člana (tri muškarca i žena), koji će se nadmetati u grupama A i B.

U grupi A nalaze se ekipe Milenijum (Duško Kostić, Velibor Srdanović, Nikola Ilić, Jelka Drinčić), Ribnica (Dejan Bjelić, Aleksandar Obradović, Marko Pešić, Snežana Miličković), Morača (David Milić, Filip Popović, Balša Tomović, Mirjana Andrijević) i Skaline (Nikola Popović, Vladimir Ivanović, Marko Davidović i Tamara Martinović).

U grupi B takmičiće se Duklja (Milan Drobnjak, Duško Lazović, Sreten Čalović, Natalia Podlesnaia), Gorica (Samir Hodžić, Dragan Jovanović, Darko Šćekić, Ana Petrović), Ljubović (Viktor Rogić, Bogdan Bubanja, Aleksa Ivanović, Ivana Badnjar) i Sahat kula (Sstevica Bjeletić, Dušan Dragović, Miloš Mrdak, Tara Lutovac).

U grupnoj fazi ekipe će igrati po sistemu “svaka sa svakom”, a po dvije najbolje plasiraće se u polufinale.

Nagradni fond turnira iznosi 2.000 EUR – 1000 će pripasti pobjednicima, 600 drugoplasiranoj ekipi, dok će trećeplasirani podijeliti 400 EUR.

Sponzor turnira ProfitApp nagradiće sve finaliste sa po dva besplatna termina za pripremu za završni turnir u dvorani Verde u prostorijama STK Spin, sa specijalnim reketima i lopticama za ping pong koji se koriste na manifestaciji.

Prošle godine titulu je osvojila ekipa Ljubović, a iz tog sastava u finalu trećeg izdanja PG ping ponga učestvovaće David Milić i Marko Davidović – Dado Haverić nije uspio da prođe kvalifikacije, dok u njima zbog privatnih obaveza nije učestvovala Anđela Rakonjac.

Subotnji turnir u Bemaks parku počeće u 12 sati, a u slučaju nepovoljnih vremenskih uslova biće odgođen za nedjelju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Objavili sedmo izdanje biltena IPARD za tebe

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, objavilo je sedmo izdanje elektronskog biltena...