fbpx
NaslovnicaCrna GoraPokret Naprijed tražiće uvid u birački materijal

Pokret Naprijed tražiće uvid u birački materijal

Podgorica, (MINA) – Pokret Naprijed tražiće Izbornoj komisiji Glavnog grada uvid u birački materijal, zbog velikog broja nevažećih listića na određenim biračkim mjestima u Podgorici.

Pokret Naprijed – Za Podgoricu i porodicu, prema preliminarnim rezultatim izbora u Podgorici, osvojio je 2,8 odsto glasova i nije prešao cenzus.

Iz Pokreta Naprijed su kazali da, zbog svih koji su glasali za njih, imaju obavezu da zaštite svoje glasove, jer postoje ozbiljne sumnje da je dolazilo do nepravilnosti na određenim biračkim mjestima, naročito imajući u vidu neuobičajeni visok procenat nevažećih listića.

“Zbog toga će Pokret Naprijed uložiti zahtjev za uvid u birački materijal Gradskoj izbornoj komisiji zbog mnogih nelogičnosti koje su se pojavile u rezultatima nakon završetka izbora“, rekli su iz Pokreta Naprijed.

Oni su rekli da je zanimljivo da je upravo na onim mjestima na kojima je Pokret Naprijed – Za Podgoricu i porodicu ostvario rezultat daleko iznad svog prosjeka i nevažećih listića ima daleko iznad prosjeka.

U saopštenju se navodi da je na biračkom mjesto 114-A u Osnovnoj školi „Vlado Milić“ u Donjoj Gorici, gdje je Pokret Naprijed osvojio 5,73 odsto glasova, nevažećih listića bilo 5,16 odsto.

„Sljedeći takav primjer je biračko mjesto 11-B u školi „Ivan Uskoković“ gdje je bilo skoro četiri odsto nevažećih listića“, kaže se u saopštenju.

Ističe se da je na više od 25 mjesta sa ukupno 11.080 izašlih birača više od dva odsto nevažećih listića ili ukupno 300 glasova.

Iz Pokreta Naprijed su kazali da je na 46 mjesta sa ukupno 18.640 izašlih građana iznad prosjeka broj nevažećih listića, gdje je 307 nevažećih glasova.

„Mi zbog onih koji su glasali za nas moramo da utvrdimo istinu i provjerimo sve ovo“, poručili su iz Pokreta Naprijed.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije