fbpx
NaslovnicaMINA BusinessKamatne stope pale

Kamatne stope pale

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Prosječna ponderisana efektivna kamatna stopa na ukupno odobrene kredite, koja obuhvata sve njihove troškove, u julu je na mjesečnom nivou pala 0,01 procentni poen i iznosila je 6,6 odsto, pokazuju podaci Centralne banke (CBCG).

„Prosječna ponderisana nominalna kamatna stopa je na mjesečnom nivou bila niža 0,01 procentni poen i iznosila je 6,11 odsto”, navodi se u Biltenu CBCG.

Kamatne stope na novoodobrene kredite u julu su na mjesečnom nivou pale, efektivna 0,78 procentnih poena na 6,09 odsto, a nominalna na 0,4 procentna boda na 5,63 odsto.

Kamatne stope mikrokreditnih finansijskih institucija (MFI) na ukupno odobrene kredite u julu su porasle, efektivna 0,06 procentnih poena na 21,68 odsto, a nominalna 0,08 procentni bod na 19,33 odsto.

Prosječna ponderisana efektivna kamatna stopa MFI na novoodobrene kredite u julu je na mjesečnom nivou pala 0,03 procentna poena na 23,18 odsto, dok je nominalna porasla 0,11 procentnih bodova na 20,72 odsto.

Prosječna ponderisana efektivna kamatna stopa na depozite u julu je porasla 0,01 procentni poen na 0,26 odsto.

Razlika između aktivnih i pasivnih kamatnih stopa u julu je iznosila 6,34 procentnih poena i bila je niža u odnosu na jun.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

U Podgorici održan marš mira i protest Slobodna Crna Gora za slobodnu Palestinu

Podgorica, (MINA) – Crnogorski političari postali su saučesnici zločina u Pojasu Gaze zato što...