fbpx
NaslovnicaCrna GoraVukšić: Predsjednik će nastaviti da sprečava urušavanje institucija

Vukšić: Predsjednik će nastaviti da sprečava urušavanje institucija

Podgorica, (MINA) – Predsjednik države će, u skladu sa svojim ustavnim ovlašćenjima, nastaviti da sprečava urušavanje institucija, kazao je savjetnik predsjednika Crne Gore za bezbjednost i odbranu, Dejan Vukšić.

Ministar odbrane Dragan Krapović ranije je rekao da je predsjednik države Jakov Milatović danas na sjednici Savjeta za odbranu i bezbjednost zaustavio razrješenje načelnika Generalštaba Vojske Crne Gore, Zorana Lazarevića.

“Prošla su vremena kada su se odluke krucijalne za sistem bezbjednosti donosile van Savjeta za odbranu i bezbjednost”, kazao je Vukšić u reagovanju.

On je rekao da je ministar odbrane to trebalo da zna kada je, faktički bez rasprave i validnog obrazloženja i dokumentacije, predložio smjenu načelnika Generalštaba.

“Predsjednik države će, u skladu sa svojim ustavnim ovlašćenjima, nastaviti da sprečava urušavanje institucija”, kazao je Vukšić.

On je rekao da je sada mnogo jasnije zašto Crna Gora nema ambasadora pri NATO-u i zašto se traži promjena glasanja unutar Savjeta.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Raspisan tender za rekonstrukciju saobraćajnice Petnjica – Bioče

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Uprava za saobraćaj raspisala je tender za rekonstrukciju saobraćajnice Petnjica -...

Rast cijena nafte