fbpx
NaslovnicaGlavna vijestĐukanović: Podržaćemo manjinsku vladu i nećemo u njoj učestvovati

Đukanović: Podržaćemo manjinsku vladu i nećemo u njoj učestvovati

Podgorica, (MINA) – Demokratska partija socijalista (DPS) podržaće manjinsku vladu, uz određene razumne političke uslove, i neće u njoj učestvovati, poručio je lider te stranke i predsjednik države Milo Đukanović, navodeći da je najveći interes Crne Gore da dobije odgovornu vlast.

Đukanović je u intervjuu za DW istakao da će DPS podržaćemo svaku vladu koja će da čuva građanski i sekularni karakter Crne Gore, da unapređuje multietničku demokratiju i da doprinosi dinamičnom ekonomskom razvoju.

„Kako bi Crna Gora, kao demokratski i ekonomski razvijena zemlja, u bliskoj budućnost bila deo Evropske unije (EU)“, dodao je Đukanović.

On je kazao da se Crna Gora sada nalazi „u procesu konsolidacije vlasti“ i da je njen najveći interes da što pre dobije odgovornu vladu.

Đukanović je podsjetio da je DPS i nakon parlamentarnih izbora ponudio da podrži manjinsku vladu, smatrajući da će „biti veoma opasno za Crnu Goru ako vladajuća koalicija bude tako zavisna od velikosrpskog nacionalizma“.

„Spremni smo da pružimo podršku manjinskoj vladi – dakle koalicijama koje su građanskog karaktera, koje žele da pomognu Crnoj Gori da ide ka Evropi. Spremni smo da podržimo tu vladu i u njoj nećemo učestvovati, istakao je Đukanović.

Prema njegovim riječima, trebalo je vremena da se shvati da svaka promjena ne znači i promjenu na bolje.

„Crna Gora je sada prošla jednu promjenu nagore. Ali, to ne znači da se DPS po automatizmu vraća na vlast, niti to znači da će se vratiti ista kakva je otišla sa vlasti“, naveo je Đukanović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije