fbpx
NaslovnicaCrna GoraDruštvoUhapšene tri osobe zbog krađe i krijumčarenja cigareta

Uhapšene tri osobe zbog krađe i krijumčarenja cigareta

Podgorica, (MINA) – Službenici policije uhapsili su tri osobe zbog krađe i krijumčarenja cigareta iz skladišta u Luci Bar, saopštili su iz Uprave policije navodeći da su, kako se sumnja, uhapšeni oštetili državni budžet za oko 1,7 miliona EUR.

Iz policije podsjećaju da im je 16. septembra obezbjeđenje Luke Bar prijavilo da su na izlaznoj rampi kontrolisali vozilo u vlasništvu „Zenšped group“, koje je prevozilo veću količinu cigareta i u kojem su bili špediteri N.F. (51) iz Bara i J.A. (38) sa Kosova, sa prebivalištem u Baru.

Navodi se da je policija izvršila vanredni pregled skladišta broj dva Luke Bar, u sklopu slobodne carinske zone, i ustanovila da nedostaje 1.841 paket i 152 šteke cigareta različitih brendova, koje su u oktobru, po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, privremeno oduzete od jedne firme iz Podgorice.

„Preduzimajući dalje policijske aktivnosti identifikovana su lica odgovorna za ova djela. Radi prikupljanja obavještenja u službene prostorije su dovedeni Đ.V. (28) iz Bara, skladištar u Luci Bar, kao i N.F. i J.A.“, kaže se u saopštenju.

Policija je, kriminalističkom obradom, došla do sumnje da su te osobe u posljednjih pola godine u više navrata otuđivale cigarete, u cilju sticanja protivpravne imovinske koristi.

„Đ.V. je, sumnja se, koristeći svoj položaj skladištara ulazio u skladište i iznosio cigarete, dok su N.F. i J.A. otuđenu robu, koristeći službeno vozilo špediterske firme, izvozili iz Luke Bar i transportovali na jedan parking prostor gdje su je predavali za sada nepoznatom licu za novčanu nadoknadu“, kazali su iz policije.

Kako su naveli, osumnjičeni su na taj način oštetili budžet Crne Gore za oko 1,7 miliona EUR, po osnovu neplaćenih pripadajućih dažbina.

Iz policije je saopšteno da su, po naredbi sudije Osnovnog suda u Baru, njihovi službenici pretresli stanove osumnjičenih i kod Đ.V. pronašli 25 komada municije u ilegalnom posjedu.

„Takođe, policija je juče obaviještena od radnika obezbjeđenja Luke Bar da je u jednoj prostoriji skladišta broj dva pronađeno 38 paketa cigareta za koje se pretpostavlja da potiču iz tog skladišta. Daljim radnjama policije je utvrđeno da su te cigarete otuđene iz magacina gdje su bile uskladištene prije pretresa“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je Đ.V. uhapšen zbog sumnje da je izvršio krivična djelalo teška krađa i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, dok se N.F. i J.A. terete za krivično djelo krijumčarenje.

Osumnjičeni su, nakon saslušanja kod državnog tužioca, privedeni nadležnom sudiji za istragu koji im je odredio pritvor od 30 dana, i oni su sprovedeni u Upravu za izvršenje krivičnih sankcija.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Elektroprivreda maksimalna i nakon četvrtog kola

Podgorica, (MINA) - Šahisti Elektroprivrede zadržali su maksimalan učinak i nalaze se na čelu...