fbpx
NaslovnicaCrna GoraBorovinić Bojović počela kontrolu finansija

Borovinić Bojović počela kontrolu finansija

Podgorica, (MINA)- Nova ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović zatražila je prvog radnog dana od nadležnih službi u tom resoru da joj dostave kompletnu finansijsku dokumentaciju, koja se odnosi na period od 30. avgusta ove godine do danas, piše Dan.

Ti podaci trebalo bi da pruže uvid kako su trošena i gdje su i na koji način usmjeravana sredstva namijenjena za funkcionisanje javnog sistema zdravstva, ali i ona koja su uplaćivana na ime donacija za nabavku opreme i drugih medicinskih sredstava tokom epidemije virusa korona.

Sve donacije su još početkom godine usmjeravane na jedinstveni žiro račun Nacionalnog koordinaciong tijela (NKT), na čijem je čelu prvo bio Milutin Simović, a kasnije bivši ministar Kenan Hrapović, a to tijelo je usmjeravalo sredstva tokom epidemije.

Hrapović je i potpisao sporazum o pridruživanju sa više od 100 država za nabavku vakcine i za tu namjenu je uplaćen dio novca od 700 hiljada EUR.

Ministarka je tražila i informacije koje se tiču isplata na osnovu odluka Nacionalnog koordinacionog tijela, kao i da li su i koliko bili plaćeni za svoj rad.
(kraj) kri

Najčitanije

Tomić vodio crnogorske šahiste do pobjede

Podgorica, (MINA) – Muška šahovska reprezentacija Crne Gore upisala je šestu pobjedu, dok su...