fbpx
NaslovnicaGlavna vijestBajden: Pobijediću uz jasnu većinu

Bajden: Pobijediću uz jasnu većinu

Vašington, (MINA) – Demokratski predsjednički kandidat Džo Bajden kazao je da je na putu da osvoji više od 300 elektorskih glasova i da će pobijediti uz “jasnu većinu”.

“Još nemamo konačnu objavu pobjede, no brojke nam govore o jasnoj i uvjerljivoj priči”, rekao je Bajden, prenosi Al Jazeera Balkans.

On je istakao da ima prednost u Pensilvaniji, Džordžiji, Arizoni i Nevadi i da je na putu da osvoji više od 300 elektorskih glasova.

Za pobjedu je potrebno 270 elektorskih glasova, a Bajden trenutno vodi u odnosu na aktuelnog predsjednika Donalda Trampa sa 253 elektorska glasa naspram Trampovih 213.

Prema posljednjim podacima sa glasačkih mjesta, u Pensilvaniji, koja nosi 20 elektorskih glasova, trenutno Bajden vodi ispred Trampa za 28.833 glasa, u Džordžiji (16 elektorskih glasova) za 4.395, u Nevadi (šest elektorskih glasova) za 22.657, a u Arizoni (11 elektorskih glasova) za 29.861 glas.

Demokratski predsjednički kandidat pozvao je na strpljenje.

“Moramo ostati smireni i dopustiti da se proces odvija. Vaš glas biće uvažen, nije me briga koliko se ljudi upinju da zaustave glasanje, neću to dopustiti”, rekao je Bajden.

Najčitanije

policija

Za 24 sata 16 saobraćajnih nezgoda

Podgorica, (MINA) – U Crnoj Gori, u posljednja 24 sata, dogodilo se 16 saobraćajnih...

Dow indeks porastao