fbpx
NaslovnicaCrna GoraŽivković: Vjerujem da će Bulajić poštovati demokratske principe

Živković: Vjerujem da će Bulajić poštovati demokratske principe

Podgorica, (MINA) – Poslanik Demokratske partije socijalista Danijel Živković kazao je da vjeruje da će vršilac dužnosti predsjednika Skupštine Strahinja Bulajić poštovati demokratske principe i stav većine poslaničkih klubova, i u narednih nekoliko dana zakazati sjednicu parlamenta.

On je novinarima, nakon Kolegijuma predsjednika Skupštine, kazao da su razgovarali o daljoj dinamici rada i aktivnostima parlamenta.

“Smatrali smo, inicijatori sjednice Kolegijuma, da je neophodno zakazati prvu redovnu sjednicu u redovnom zasijedanju 1. marta. Na toj sjednici bi sigurno trebalo da se nađu dvije tačke dnevnog reda, to je Zakon o lokalnoj samoupravi i izbor predsjednika Skupštine”, naveo je Živković.

Prema riječima Živkovića, postoji visok stepen saglasnosti šefova klubova da se ta sjednica zakaže u narednih nekoliko dana.

On je rekao da vjeruje da će Bulajić, poštujući demokratske principe i pravila definisana Poslovnikom, u narednih nekoliko dana zakazati tu sjednicu.

“Zaista nije bilo definisanog roka kada bi ta sjednica trebalo da bude održana, ali nam je Bulajić kazao da će u razumnom roku javiti kada bi tu sjednicu trebalo održati”, naveo je Živković.

Upitan šta ako Bulajić ne zakaže sjednicu, Živković je kazao da ipak vjeruje da će on poštovati demokratske principe i načela i mišljenje i stav većine klubova poslanika.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije