fbpx
NaslovnicaCrna GoraŽivković: Više od 3,3 hiljade osoba iz RS i Srbije u biračkom...

Živković: Više od 3,3 hiljade osoba iz RS i Srbije u biračkom spisku u Podgorici

Podgorica, (MINA) – Više od 3,3 hiljade ljudi koji imaju biračko pravo u Republici Srpskoj (RS) i Srbiji upisani su u birači spisak u Podgorici, kazao je predsjednik Demokratske partije socijalista (DPS) Danijel Živković i poručio da neće dozvoliti da oni glasaju na izborima u nedjelju.

Živković je na konferenciji za novinare rekao da imaju imena i prezimena tih ljudi.

„U posjedu smo dokaza da je preko 3,3 hiljade osoba, koje ostvaruju biračko pravo u RS i Srbiji, upisano u birački spisak u Podgorici. Sa tim dokazima upoznaćemo nadležno državno tužilaštvo“, rekao je Živković.

On je istakao da očekuju najhitniji i najefikasniji odgovor tužilaštva i sprovođenje istrage.

„Mi ćemo na izborni dan, u nedjelju, pošto smo ih identifikovali, spriječiti te osobe da ostvare biračko pravo i da im pošaljemo poruku da i ne pokušavaju da dolaze u Crnu Goru s namjerom da ostvare biračko pravo u Podgorici“, naveo je Živković.

Kako je kazao, prema svim relevantnvim istraživanjima parlamentarna većina sa državnog nivoa nema većinu u Podgorici, a opozicija ima.

„Parlamentarna većina će pribjeći dovođenju birača sa strane i na taj način prekrajati izbornu volju građana“, rekao je Živković.

On je pozvao građane Podgorice sa biračkim pravom u Podgorici da masovno izađu na izbore i daju pečat pobjedi DPS-a.

Živković je kazao da su do sada znali kako se radi taj izborni inženjering, ali bez valjanih dokaza, a sada, kako je naveo, imaju dokaze.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije