fbpx
NaslovnicaCrna GoraŽivković: Očekivano da slobodna riječ bude progonjena na ulici kad je institucije...

Živković: Očekivano da slobodna riječ bude progonjena na ulici kad je institucije progone

Podgorica, (MINA) – Sve dok institucije ćute na širenje nacionalizma i šovinizma, potpuno je očekivano da se desi spaljivanje slobodne misli i književnog opusa Andreja Nikoladisa, saopštio je predsjednik Demokratske partije socijalista (DPS) Danijel Živković.

On je kazao da je, kada institucije progone „slobodnu riječ“ i one koji ne ćute na nepočinstva i rušenje svih civilizacijskih vrijednosti u društvu, logično da će isti biti progonjeni i na ulici.

„Sve dok institucije ćute na širenje nacionalizma i šovinizma, potpuno je očekivano da se desi spaljivanje slobodne misli i književnog opusa Nikoladisa“, naveo je Živković.

Prema njegovim rijelima, kada institucije ne učine ništa da zaustave širenje šovinizma, „onda je sljedeća faza spaljivanje pravih ljudi, a ne njihovih lutki“.

„Danas je to u Herceg Novom, a sjutra će biti još brutalnije na nekom drugom mjestu, uz opravdanje da ne razumijemo inicijativnosti i velike ideje karnevala“, kaže se u saopštenju.

Kako se navodi, pravdati takvo ponašanje i proglašavati žrtvu krivcem samo je nastavak relativizacije brutalnog obračuna sa svakim ko misli drugačije i javno konstatuje sunovrat koji se dešava u Crnoj Gori.

„Jučerašnja lomača na kojoj je slobodna riječ gorjela u plamenu, zapaljena je prije tri godine, i od tada je samo rasplamsavaju od prilike do prilike“, rekao je Živković.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije