fbpx
NaslovnicaCrna GoraZbog izazivanja nereda ispred zgrade CB Podgorica privedeno 18 osoba

Zbog izazivanja nereda ispred zgrade CB Podgorica privedeno 18 osoba

Podgorica, (MINA) – Zbog izazivanja nereda ispred zgrade Centra bezbjednosti (CB) Podgorica privedeno je 18 osoba, među kojima su poslanici Demokratskog fronta Marina Jočić i Milun Zogović.

Iz Uprave policije saopšteno je da su u službene prostorije privedeni poslanici M.J. i M.Z. i građani L.M, M.V, O.D, E.Dž, O.Š, D.S, J.P, A.L, V.K, M.Ć, M.B, P.Š, F.P, Z.P, A.Ž i D.Lj.

Iz policije su kazali da se večeras oko 20 sati ispred zgrade CB Podgorica, bez prijavljenog i odborenog javnog okupljanja, okupila grupu od oko 70 građana i opozicionih političara kako bi izrazila nezadovoljstvo zbog dešavanja u Budvi.

Kako se navodi, policija je odmah izvršila postavku službe i okupljenima izdala više upozorenja i naređenja da se raziđu.

„Oni su se o izdata naređenja oglušili i uzvratili skandiranjem, te nakon toga u pravcu policije počeli da bacaju kamenice. Tom prilikom je oštećeno više službenih vozila Uprave policije i jedan službenik je povrijeđen“, rekli su iz policije.

Kako su naveli, policija je primjenila zakonska ovlašećnja i upotrijebila sredstva prinude – hemijska sredstva i fizičku snagu nakon čega je okupljena grupa razbijena.

„U toku su dalje policijsko – tužilačke aktivnosti na procesuiranju učesnika ovih incidenata“, dodaje se u saopštenju.

Najčitanije