fbpx
NaslovnicaCrna GoraZa nasilje u porodici u posljednje tri godine izrečeno 47 godina zatvora

Za nasilje u porodici u posljednje tri godine izrečeno 47 godina zatvora

Podgorica, (MINA) – U Osnovnom sudu u Podgorici je, od 1. januara 2021. do 31. decembra prošle godine, formirano ukupno 236 predmeta zbog krivičnog djela nasilje u porodici ili u porodičnoj zajednici, od kojih su 202 riješena, a 34 su i dalje u radu.

Iz Osnovnog suda u Podgorici saopštili su da je izrečeno preko 47 godina zatvora, 1.060 sati rada u javnom interesu, jedna novčana kazna, 67 uslovnih osuda, 36 mjera bezbjednosti zabrane približavanja.

Kako su naveli iz tog suda, izrečeno je 17 mjera bezbjednosti obaveznog liječenja alkoholičara i narkomana, osam mjera bezbjednosti obavezno psihijatrijsko liječenje i dvije mjere bezbjednosti udaljenje iz stana ili drugog prostora za stanovanje.

„U Osnovnom sudu u Podgorici, od 1. januara 2021. do 31.decembra prošle godine, formirano je ukupno 236 predmeta zbog krivičnog djela nasilje u porodici ili u porodičnoj zajednici protiv 238 okrivljenih osoba, od čega su 34 predmeta u radu, a u 202 je donijeta odluka“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je u 102 predmeta donijeta presuda kojom su okrivljeni osuđeni na kazne zatvora u ukupnom trajanju od 47 godina i jednog mjeseca kazne zatvora.

Iz Osnovnog suda su rekli da je od toga u šest predmeta izrečena kazna zatvora u prostorijama za stanovanje u ukupnom trajanju od godinu i devet mjeseci, i da je izrečeno 67 uslovnih osuda.

Kako su naveli, u sedam predmeta okrivljeni su osuđeni na kaznu rada u javnom interesu, u ukupnom trajanju od 1.060 sati, a u jednom predmetu okrivljeni je osuđen na novčanu u iznosu od tri hiljade EUR.

Iz suda su kazali da je u pet predmeta rješenjem izrečena mjera bezbjednosti – obavezno psihijatrijsko liječenje i čuvanje u zdravstvenoj ustanovi.

Oni su rekli da je u tri predmeta donijeto rješenje kojim se odbija optužni predlog, a u jednom rješenje o obustavi krivičnog postupka, usljed smrti okrivljenog.

Iz suda su naveli da je u šest predmeta donijeta oslobađajuća presuda.

„U 36 predmeta izrečena je mjera bezbjednosti zabrane približavanja, zatim 17 mjera bezbjednosti obaveznog liječenja alkoholičara i narkomana, u jednom predmetu izrečena je mjera zaštitnog nadzora javljanja nadlažnom organu“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je u dva predmeta izrečena mjera bezbjednosti udaljenje iz stana ili drugog prostora za stanovanje, a u osam predmeta mjera bezbijednosti obavezno psihijatrijsko liječenje.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije