fbpx
NaslovnicaCrna GoraVuksanović Stanković i Konjević da podnesu ostavke i na poslaničke funkcije

Vuksanović Stanković i Konjević da podnesu ostavke i na poslaničke funkcije

Podgorica, (MINA) – Predsjednica Socijaldemokratske partije (SDP) Draginja Vuksanović Stanković i potpredsjednik Raško Konjević, nakon što su podnijeli ostavke na funkcije u toj stranci, trebalo bi to da urade i na poslanička mjesta, smatra direktor Centra za političku edukaciju Dragiša Janjušević.

On je kazao da ostavke koje su podnijeli čelni funkcioneri SDP-a govore o stepenu odgovornosti, koji je dosta rijedak na političkoj sceni u Crnoj Gori i dolazi kao rekacija na lošiji izborni rezultat.

“Sada se postavlja pitanje da li će Vuksanović Stanković i Konjević, ukoliko žele kadrovske promjene i mogućnost da partija ima osnova da preživi u narednom periodu, podnijeti ostavke i na poslaničke funkcije”, rekao je Janjušević agenciji MINA.

To bi, smatra on, bio puni smisao ostavki i na stranačke funkcije.

“U suprotnom, ne znam kakva je uloga ostavki na partijske funkcije i organizacija kongresa kada bi partiju u naredne četiri godine predstavljali ljudi koji su formalno pokazali spremnost da preuzimaju odgovornost za izborni neuspjeh”, naveo je Janjušević.

Prema njegovim riječima, ostavke na poslaničke funkcije bile bi suštinska potvrda da otvaraju prostor novim licima, koja imaju želju i viziju da stranku pokušaju izvući iz dosta neugodne situacije, kada nema neki veliki koalicioni kapacitet, a nalazi se na ivici cenzusa.

“Isto tako biće potreban veliki napor da stranka, koja se trenutno nalazi u nekom političkom interegnumu između vlasti i opozicije, kvalitetno se pozicionira i zaustavi trend pada u biračkom tijelu”, ocijenio je Janjušević.

Najčitanije