fbpx
NaslovnicaCrna GoraVučić: Uvjeren sam da će Crna Gora očuvati mir i stabilnost

Vučić: Uvjeren sam da će Crna Gora očuvati mir i stabilnost

Bled, (MINA) – Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je da je uvjeren da će Crna Gora očuvati stabilnost i mir, dodajući da će, čim rezultati izbora budu zvanični, čestitati pobjednicima koji budu imali većinu u crnogorskom parlamentu.

On je odbacio ocjene koje su objavili pojedini mediji da bi Crna Gora poslije ovih izbora mogla da bude nova tačka nestabilnosti u regionu Zapadnog Balkana.

Vučić je kazao da ne može da komentariše šta će se u budućnosti dešavati u Crnoj Gori, jer nema još konačnog ishoda izbora, ali je dodao da ne vjeruje u bilo kakvu nestabilnost i sukobe, prenosi Tanjug.

Za njega je, kako je naveo, važno što se „svijest srpskog naroda podigla, i da na predstojećem popisu stanovništva 2021. u toj zemlji ne bude manji broj Srba“.

“Sve drugo je na građanima Crne Gore, da donose odluke”, kazao je Vučić tokom boravka u Sloveniji, gdje učestvuje na Bledskom strateškom forumu.

On je rekao da će, čim budu rezultati zvanični, čestitati pobjednicima koji budu stvorili većinu u parlamentu Crne Gore.

“Očekujemo pristupačnu i dobru saradnju. Uvjeren sam da će Crna Gora imati snage da sačuva svoj mir”, naglasio je Vučić.

Kako je kazao, opasne su i izjave mnogih političara iz Srbije koji misle, kako je naveo, da je vrijeme da oni odlučuju o svemu.

“Srećom da te izjave ne dolaze iz vladajućih krugova u Srbiji i zadovoljan sam smirenom i razumnom reakcijom Srbije”, naglasio je Vučić.

On je rekao da Crnoj Gori želi sve najbolje i veoma bliske odnose sa Srbijom, kao što je, dodao je, uvijek želio.

“Mi bližih nemamo, i mislim da dobre odnose sa Srbijom u Crnoj Gori žele da vide svi, bez obzira kojoj naciji pripradaju, da li su Srbi, Crnogorci, Bošnjaci, Albanci ili druge nacije”, kazao je Vučić.

Najčitanije

nto

Očekuju dobru predstojeću ljetnju sezonu

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Nacionalna turistička organizacija (NTO) sprovela je kratku anketu u susret ljetnjoj...