fbpx
NaslovnicaCrna GoraVlada iznevjerila partnere i ukrajinski narod

Vlada iznevjerila partnere i ukrajinski narod

Podgorica, (MINA) – Centar za demokratsku tranziciju (CDT) pozvao je Vladu da hitno usvoji i učini operativnim paket sankcija Rusiji, i da prekine sa, kako su naveli iz te nevladine organizacije, komičnim igrokazima koje demonstrira na tom polju.

Izvršni direktor CDT-a Dragan Koprivica kazao je da deklarativno, a ne i suštinsko uvođenje sankcija zapravo znači da je Crna Gora iznevjerila partnere, saveznike i simbolički i politički ostala na strani agresora.

„To ponašanje ima svoju kvalifikaciju i naziv koji je jedinstven za sve one koji iznevjere svoje partnere u teškim trenucima“, navodi se u saopštenju.

Koprivica je rekao da je Vlada iznevjerila civile i vojnike koji svakodnevno ginu, razorene gradove i sela, deset miliona raseljenih, sve one kojima je potreban makar simboličan gest solidarnosti u teškom momentu.

Kako je naveo, i nakon kritika i upozorenja koja dolaze sa relevantnih domaćih i međunarodnih adresa, odlazeća Vlada istrajava u odluci da političke stavove i ekonomske interese pojedinaca stavlja ispred interesa Crne Gore, time nanoseći ogromnu štetu i na spoljnom i unutrašnjem planu.

„Za one koji još nijesu shvatili – ovo je momenat koji će odrediti našu posvećenost evropskom projektu“, kazao je Koprivica.

Prema njegovim riječima, nema tog mjerila koje će država moći da ispuni ako se pokaže kao nepouzdan partner Evropi koja ovih dana nastupa ujedinjeno i solidarno.

Koprivica je naveo da se treba zapitati zbog čega Vlada tako uporno istrajava u ugrožavanju jedne od rijetkih politika na evropskom putu koja je dobro išla – usklađenost sa vanjskom i bezbjednosnom politikom.

„Da li to većina ministara podržava agresiju na suverenu zemlju? Ili se samo dodvorava biračkom tijelu koje navija za Putina“, navodi se u saopštenju.

Koprivica je pitao da li je moguće da je mandat u Beranama važniji od principa i vrijednosti oko kojih se ujedinila čitava Evropa.

„Ili, da li je sve u politici, ili ima nešto i u novcu? Postoje li osobe na listi sankcija Evropske unije koje su iskoristile ovo odlaganje njihove primjene u Crnoj Gori? I postoji li neko na pozicijama moći ko se od toga okoristio“, upitao je Koprivica.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Remi Budućnosti, Elektroprivreda ubjedljiva

Podgorica, (MINA) - Šahisti Omladinca remijem protiv Budućnosti obilježili su prvo kolo Premijer lige...