fbpx
NaslovnicaCrna GoraVDT: Izuzeta nova dokumentacija iz ASK-a

VDT: Izuzeta nova dokumentacija iz ASK-a

Podgorica, (MINA) – Pripadnici Specijalnog policijskog odjeljenja, po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT), izuzeli su iz Agencije za sprečavanje korupcije(ASK) dodatnu dokumentaciju, u predmetu formiranom protiv direktorice ASK-a Jelene Perović.

Iz Vrhovnog državnog tužilaštva (VDT) saopšteno je da je riječ o dokumentaciji koja nije javno dostupna, „kako netačno tvrde iz ASK-a“.

„U konkretnom slučaju, SDT je postupao po anonimnoj prijavi kojom se ukazivalo na nezakonitosti i zloupotrebe u radu odgovornih osoba u ASK-u“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da Državno tužilaštvo nema namjeru da komentariše pokušaje institucionalne zloupotrebe u korist bilo kog pojedinca.

„Ali zbog neistinitih navoda iz ASK-a, ima obavezu da informiše javnost da izuzimanje dodatne dokumentacije nema apsolutno nikakve veze sa donijetom odlukom bilo kog drugog pravosudnog organa“, dodaje se u saopštenju.

Iz VDT-a su podsjetili da se glavni specijalni tužilac, ni po kojem osnovu, ne može dovesti u vezu sa postupanjem u ovom predmetu, zbog opštepoznate činjenice da je, na lični zahtjev, izuzet iz tog predmeta.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije