fbpx
NaslovnicaCrna GoraVarhelji: Ubrzanje reformi i ekonomski oporavak prioriteti nove vlasti

Varhelji: Ubrzanje reformi i ekonomski oporavak prioriteti nove vlasti

Podgorica, (MINA) – Ubrzanje reformi, posebno u oblasti vladvine prava, i socijalno ekonomski oporavak od posljedica pandemije Kovid 19, prioriteti su nove vlasti u Crnoj Gori, poručio je evropski komesar za proširenje Oliver Varhelji.

On je, govoreći o situaciji u Crnoj Gori pred odborom za vanjske poslove Evropskog parlamenta, rekao da je pandemija Kovida 19 u ekonomskom smislu pogodila Crnu Goru možda najviše u regionu, zbog velike zavisnosti od turizma.

”Procjena je da će Crna Gora izgubiti oko 20 procenata BDP zbog posljedica krize izazvane pandemijom Kovid 19 koja je posebno pogodila turistički sektor ove zemlje”, kazao je Varhelji.

On je naveo da se Crna Gora nakon izbora nalazi u tranzicionom periodu i naglasio da je za dalji napredak u državi neophodna ”glatka tranzicija vlasti”, prenosi Portal RTCG.

”Prvi put u istoriji ove mlade države postoji različita opcija za formiranje vlasti”, rekao je Varhelji.

Prema njegovim riječima, predloženi članovi nove ekspertske vlade u Podgorici su ”mladi profesionalci, sa malo političkog iskustva”.

Varhelji je poručio da će Evropska unija nastaviti da podržava Crnu Goru, kako na eurointegracionom putu, tako i na putu opravka od posljedica pandemije Kovid 19.

Najčitanije

buducnost, partizan, aba liga

Budućnost Voli bez finala

Podgorica, (MINA) - Košarkaši Budućnost Volija nijesu uspjeli da se plasiraju u finale plej-ofa...