fbpx
NaslovnicaCrna GoraUtvrđen Predlog zakona o alternativnim rješavanju sporova

Utvrđen Predlog zakona o alternativnim rješavanju sporova

Podgorica, (MINA) – Vlada je danas utvrdila Predlog zakona o alternativnim rješavanju sporova kojim će crnogorskim građanima i privredi biti omogućen brži i jeftiniji pristup pravdi, saopštio generalni direktor za građansko zakonodavstvo i nadzor u Ministarstvu pravde Ibrahim Smailović.

On je na konferenciji za novinare nakon sjednice Vlade, kazao da će novim Zakonom građanima i privredi pristup pravdi biti omogućen kroz podsticanje i unaprjeđenje sistema vansudskog rješavanja sporova.

„Novi Zakon će pružiti građanima i privredi nove mogućnosti da, na brz i efikasan način, riješe sporove bez pokretanja sudskih postupaka, što će obezbijediti veću sigurnost građana i bolji poslovni ambijent u Crnoj Gor“, kazao je Smailović.

U cilju efikasnijeg i ekonomičnijeg rješavanja sporova, kako je objasnio, Zakonom je propisana obaveza stranaka da se u određenoj vrsti spora, prije pokretanja postupka pred sudom, obrate medijatoru radi pokušanja rješavanja spora medijacijom.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije

Nema planskih isključenja struje za praznike

Podgorica, (MINA) – Planska isključenja električne energije nijesu predviđena tokom predstojećeg praznika - Međunarodnog...