fbpx
NaslovnicaCrna GoraUstavnom sudu nakon lokalnih izbora 17 žalbi

Ustavnom sudu nakon lokalnih izbora 17 žalbi

Podgorica, (MINA) – Ustavnom sudu je, nakon lokalnih izbora koji su održani 23. oktobra, stiglo ukupno 17 žalbi, saznaje Portal RTCG.

Dvije žalbe podnijela je izborna lista Građanske akcije “Za bolju Budvu”, a jednu Preokret Danilovgrad, ali su je povukli u srijedu.

Svetosavska srpska lista predala je ukupno devet žalbi, Demokratska partija socijalista (DPS) Kolašin dvije, a izborna lista “Prava stvar da pobjede Pljevlja” jednu žalbu.

Birači su podnijeli dvije izborne žalbe.

Državna izborna komisija (DIK) je prije tri dana odbila svih 13 prigovora koji su podneseni na rješenja opštinskih izbornih komisija Podgorica, Danilovgrad, Pljevlja, Kolašin i Budva, a podnosioci imaju rok od 48 sati da se žale Ustavnom sudu od trenutka od kad im DIK dostavi rješenja.

Iz DIK-a je potvrđeno da su rješenja dostavili u utorak do 17 sati, kada je počeo da teče rok od 48 sati za žalbu Ustavnom sudu.

Ustavni sud ne može da odlučuje o žalbama na izbore jer nema kvorum za odlučivanje, nakon što poslanici preko dvije godine nijesu izabrali nijednog sudiju, koji bi omogućio nastavak rada tog suda.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije