fbpx
NaslovnicaCrna GoraUslovi za ulazak u Crnu Goru važe od 24. avgusta

Uslovi za ulazak u Crnu Goru važe od 24. avgusta

Podgorica, (MINA) – Odluka Vlade o uslovima ulaska crnogorskih državljana i stranaca u Crnu Goru stupa na snagu 24. avgusta.

Iz Vlade su pojasnili da se planirani dolasci do tog termina realizuju kao i do sada, bez uslovljavanja.

Oni su podsjetili da je od 24. avgusta, u Crnu Goru moguće ući uz posjedovanje jednog od četiri dokaza.

To su, kako se navodi, potvrda da je osoba potpuno vakcinisana ili da je primila jednu dozu vakcine protiv COVID-19, ili negativan PCR test na SARSCov-2 ne stariji od 72 sata.

Osim toga, u Crnu Goru može se ući ako osoba posjeduje dokaz preležanog COVID-19, odnosno da je prošlo ne manje od 14 dana i ne više od 180 dana od pozitivnog PCR, brzog antigenskog testa, ili ako posjeduje negativan brzi antigenski test na SARSCov-2 koji nije stariji od 48 sati.

„Ukoliko lica, bez obzira na to da li su naši državljani ili stranci, sa stalnim mjestom boravka u Crnoj Gori, ne posjeduju nijedan od četiri dokaza, upućuju se u četrnaestodnevnu samoizolaciju koju je moguće prekinuti nakon šestog dana od ulaska u zemlju uz negativan PCR test“, saopštili su iz Vlade.

Oni su ponovili da se u Crnu Goru bezuslovno i dalje ulazi iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Albanije, Kosova i Sjeverne Makedonije.

„To se odnosi na državljane Crne Gore i na državljane navedenih zemalja“, kaže se usaopštenju.

Iz Vlade su poručili da su svi koji ulaze u Crnu Goru dužni da poštuju zdravstvene mjere, u skladu sa zdravstvenim upozorenjem Instituta za javno zdravlje koje je dostupno na svim graničnim prelazima i na internet stranici Ministarstva zdravlja i Instituta.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije