fbpx
NaslovnicaCrna GoraUoči izbora isplaćeno više od 800 hiljada EUR za elementarne nepogode

Uoči izbora isplaćeno više od 800 hiljada EUR za elementarne nepogode

Podgorica, (MINA) – Vladina Komisija za procjenu štete od elementarnih nepogoda je u martu i aprilu, u toku predizborne kampanje, iz budžetske rezerve isplatila više od 800 hiljada EUR po osnovu naknada, što je osam puta više nego u istom periodu prošle godine, saopšteno je iz MANS-a.

Iz te nevladine organizacije su kazali da je broj pojediničanih isplata po tom osnovu čak 20 puta veći nego u istom periodu prethodne godine.

„Naime, u toku marta iz budžeta su bile 343 isplate, a u aprilu 168, dok je u martu prošle godine bilo 17 isplata, a u aprilu samo osam“, precizirali su iz MANS-a.

Kako su naveli, novac je uglavnom uplaćivan na račune u bankama, i to uglavnom u Prvoj banci, pa se iz podataka o isplatama ne može zaključiti ko je krajnji primalac, osim u slučaju nekoliko isplata pravnim licima, konkretno vjerskim zajednicama.

„O podjeli sredstava za elementarne nepogode odlučuje komisija na čijem je čelu Zoran Miljanić, ministar bez portfelja zadužen za borbu protiv korupcije“, kaže se u saopštenju MANS-a.

Navodi se da je do rasta tih isplata je došlo krajem prošle godine, nakon što su amandmanom Demokratske Crne Gore zabranjene sve ostale vrste isplata pojedincima iz budžetske rezerve.

Iz MANS-a su podsjetili da odavno ukazuju na zloupotrebe sredstava iz budžetske reserve u predizbornom periodu.

„Ali i ovaj primjer potvrđuje da nova vlast preuzima stare lose prakse“, dodaje se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Omladinci ubjedljivi na Malti

Podgorica, (MINA) - Omladinska fudbalska reprezentacija Crne Gore upisala je i drugi trijumf u...