fbpx
NaslovnicaCrna GoraUnaprijediti zdravstveni sistem u Pljevljima

Unaprijediti zdravstveni sistem u Pljevljima


Podgorica, (MINA) – Država daleko veću pažnju treba da posveti unapređenju zdravstvenog sistema u Pljevljima i stvori pretpostavke za jačanje kadrovskih potencijala, saglasili su se predsjednik Skupštine Aleksa Bečić i direktor te zdravstvene ustanove Erduan Lalović.

Bečić je, kako je saopšteno iz Skupštine, prvu radnu posjetu Pljevljima započeo posjetom Opštoj bolnici gdje je Laloviću, uručio pet hiljada EUR, kao donaciju Parlamenta za borbu sa koronavirusom.

Navodi se da se Bečić zahvalio zdravstvenim radnicima u Opštoj bolnici u Pljevljima na požrtvovanosti i nadljudskim naporima koje su pokazali u borbi sa ovom opakom bolešću.

On je rekao da se nada da će donacija doprinijeti poboljšanju uslova rada u toj zdravstvenoj ustanovi.

“Zdravstveni radnici Crne Gore su heroji našeg vremena koji su svojim profesionalizmom i humanošću trajno zadužili Crnu Goru”, istakao je Bečić.

Iz Skupštine navode da se Lalović zahvalio Bečiću na upućenoj materijalnoj pomoći i zainteresovanosti za stanje u bolnici.

“Lalović je upoznao predsjednika Skupštine sa trenutnom situacijom i izazovima sa kojima se suočava zdravstveni sistem u Pljevljima. Ukazao je na višedecenijske probleme pljevaljske bolnice koji se odnose na loše infrastrukturne uslove i nedostatak adekvatnog medicinskog kadra”, kaže se u saopštenju.

Bečić i Lalović, kako se navodi, saglasili su se da je neophodno da država daleko veću pažnju posveti unapređenju zdravstvenog sistema u Pljevljima i stvaranju svih pretpostavki za jačanje kadrovskih potencijala.

Najčitanije