fbpx
NaslovnicaCrna GoraUloga BS-a važna u trasiranju proevropske politike Crne Gore

Uloga BS-a važna u trasiranju proevropske politike Crne Gore

Podgorica, (MINA) – Konstruktivna uloga Bošnjačke stranke (BS) i bošnjačkog naroda važna je za trasiranje i kreiranje proevropske politike u Crnoj Gori, poručeno je sa sastanka lidera te partije Ervina Ibrahimovića sa ambasadorima članica Evropske unije (EU) i ambasadorkom Unije u Podgorici Oanom Kristinom Popom.

Kako je saopšteno iz BS-a, Ibrahimović je sa 13 ambasadora država članica EU i Popom razgovarao o aktuelnoj političkoj situaciji u Crnoj Gori, regionu zapadne Evrope i globalnim političkim izazovima.

Navodi se da je posebna pažnja tokom razgovora posvećena procesu pristupanja Crne Gore EU i da su razmijenjena mišljenja i stavovi o sprovedenim i neophodnim reformama za zatvaranje privremenih mjerila, neophodnosti ubrzanja reformi i nastavka snaženja podrške EU u cilju ispunjavanja uslova za zatvaranje poglavlja.

“Sagovornici su istakli važnost konstruktivne uloge BS-a, ali i bošnjačkog naroda kao najbrojnijeg manje brojnog naroda u Crnoj Gori u trasiranju i kreiranju proevropske politike u Crnoj Gori”, kaže se u saopštenju.

Ibrahimović je zahvalio ambasadorima na pozivu na razgovor, ističući da je uvijek važno čuti mišljenje političkih predstavnika manje brojnih naroda o političkoj situaciji u državama Zapadnog Balkana.

On je zahvalio na podršci koje države članice EU i Unija, preko diplomatskih predstavništava, daju procesu reformi u Crnoj Gori, a posebno kada je u pitanju položaj i prava manje brojnih naroda.

Sastanku su prisustvovali potpredsjednik BS-a Damir Gutić i predsjednica barskog odbora partije Edina Dešić.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije