fbpx
NaslovnicaCrna GoraUK će podržavati demokratske procese u Crnoj Gori

UK će podržavati demokratske procese u Crnoj Gori

Podgorica, (MINA) – Ujedinjeno Kraljevstvo (UK) podržavaće demokratske procese i posvećeno će unapređivati saradnju sa Vladom Crne Gore, poručio je specijalni izaslanik UK za Zapadni Balkan Stjuart Pič, na sastanku sa crnogorskim premijerom Zdravkom Krivokapićem.

Kako je saopšteno iz kabineta premijera, Pič je pohvalio saradnju Vlade sa UK u svim oblastima, a posebno odbrambenu i bezbjednosnu.

On je istakao važnost odnosa prema bezbjednosnim rizicima koji se tiču Zapadnog Balkana, Evrope i ostatka svijeta, i uticaje sa kojima se države regiona suočavaju.

Iz kabineta su dodali da je tokom sastanaka naglašen značaj članstva Crne Gore u NATO, naročito u kontekstu doprinosa međunarodnom miru i jačanju institucija sektora bezbjednosti.

“Pič je naglasio da će UK podržavati demokratske procese i posvećeno unaprjeđivati saradnju sa Vladom Crne Gore, u svim sektorima”, navodi se u saopštenju.

Krivokapić je istakao važnost prijateljstva i savezništva UK i Crne Gore.

On je, kako je saopšteno, upoznao Piča sa politikama Vlade koje su implementirane u cilju jačanja ekonomske stabilnosti i demokratskih procesa.

Iz kabineta premijera su kazali da je susret upriličen u Vili Gorica, u okviru radne večere kojoj su prisustvovali i ministarka odbrane Olivera Injac i direktor Agencije za nacionalnu bezbjednost Dejan Vukšić.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije