fbpx
NaslovnicaCrna GoraUhapsili četiri osobe u Rožajama zbog marihuane

Uhapsili četiri osobe u Rožajama zbog marihuane

Podgorica, (MINA) – Službenici Uprave policije su uhapsili četiri osobe iz Rožaja zbog počinjenih krivičnih djela i prekršaja iz oblasti zloupotrebe opojnih droga.

Oni su, preduzimajući aktivnosti u cilju otkrivanja, suzbijanja i sprječavanja zloupotrebe opojnih droga, izvršili raciju u jednom ugostiteljskom objektu i pronašli marihuanu.

„Službenici Odjeljenja bezbjednosti Rožaje su u jednom ugostiteljskom objektu izvršili raciju i pretresom kod maloljetnog I.Š. (17) iz Rožaja pronašli zamotuljak sa sadržajem biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana. On se nalazio u društvu sa A.K. (17) i Dž.M. (20), obojica iz Rožaja.“, navodi se u saopštenju.

Kriminalističkom obradom policijski službenici su, kako se dodaje, došli do sumnje da je I.Š. opojnu drogu kupio od A.P. (22) iz Rožaja, a da je nakon toga sa svojim drugom Dž.M. otišao u školsko dvorište srednje škole gdje ih je čekao A.K. i gdje su, kako se sumnja, konzumirali opojnu drogu.

„A.P, za kojeg se sumnja da je maloljetnom I.Š. prodao opojnu drogu, je odmah lociran i priveden u službene prostorije OB Rožaje. On je policijskim službenicima predao još osam zamotuljaka sa sadržajem biljne materije za koju se sumnja da je marihuana težine oko 18 grama. Zamotuljci su, kako se sumnja, bili pripremljeni za takozvanu uličnu prodaju opojne droge“, objasnili su iz Uprave policije.

Policijski službenici OB Rožaje su lišili slobode sve četiri osobe. A.P. je lišen slobode zbog sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, dok je I.Š. lišen slobode zbog sumnje da je počinio krivično djelo omogućavanje uživanja opojnih droga.

„A.K. i Dž.M. su lišeni slobode zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sprječavanju zloupotrebe droga“, dodaje se u saopštenju.

Sve osobe su privedene nadležnim tužiocima i sudijama za prekršaje.

Najčitanije

Indeksi oštro pali na početku sedmice

Njujork, (MINA-BUSINESS) - Na Wall Streetu su u ponedjeljak berzanski indeksi oštro pali zbog...
ambasador

Kineski Tajvan